Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

[Wii] WiiWare előzetes 5: Japánban már működik

2008.03.26. 18:15 - prezzey

Címkék: hírek sport online nintendo akció wii mario lövöldözős logikai pokémon final fantasy városépítő wiiware kártyajáték

WiiWare összeállításunk ötödik része a legfrissebb hírekkel szolgál - elindult Japánban a WiiWare. Reméljük, már Európában sem kell sokat várni, addig is nézzük, milyen újdonságokra derült fény azokkal a játékokkal kapcsolatban, amikről az előző részekben szó volt.

25-én korán reggel indult a szolgáltatás, nyilván a terhelés minimalizálása miatt, és ez be is jött: nem voltak nagyobb kimaradások. Valószínűleg részben ugyanezért, részben pedig azért, hogy ne másra költse el a drága rajongó a Wii pontjait, ezen a héten nincsen Japánban új letölthető cím a Virtual Console-on; viszont az előző héten extra adag retró játékot kapott a nagyérdemű. Most viszont térjünk ki a WiiWare cuccokra...

Előző részek:
1: Bevezetés a WiiWare világába Marióval és pokémonokkal
2: Meleg emósrácok és trutymóból hídépítés - független fejlesztők játékai
3: Cirkusz és kenyér - japán induló címek 1.
4: Bosszúálló szótagírás - japán induló címek 2.

A Square pénzéhes kapitalistaként az utolsó Wii pontokat is kifacsarja a felhasználóból: az új Final Fantasyhez mindenféle extra kiegészítőt lehet letölteni, nem is olcsón: 100-300 pontért.

A Lonpos tényleg olyan ronda, mint amilyenek az előzetes képek alapján látszott, és sajnos az az előző részben kifejtett sejtésem is beigazolódott, hogy az eredeti kirakós játékhoz képest a WiiWare változatban nincsenek 3D-s rejtvények. Ez így viszont még ingyenes flash játéknak is kevés lenne, nemhogy 1000 pontért. Kár érte! (Az már tényleg mindennek a teteje, hogy még az extra pontokért letölthető további rejtvénycsomagok sem készültek el időre.)

Az angyalos-ördögös pasziánsz másfajta, a Windows által szintén sikerrel népszerűsített kártyajátékokat is tartalmaz, ez kellemes meglepetés - viszont nem lehet Wiimote-tal mutogatva irányítani. Hátizé. Nem erről szólna a konzol?

A Saku Saku Animal Panic, már ha hihetünk Chris Kohlernek (ezt egyébiránt ajánlom, ő azon kevés teszter egyike, akiknek a véleményét mindig elolvasom - valamint egy igen kellemes könyvet is írt a témában, amiről majd írni fogunk), viszont első blikkre meglepően szórakoztatóra sikerült... habár ez sem használja a spéci Nintendo irányítást. Vajon a meglehetősen szűkre szabott tárolókapacitás miatt, vagy a fejlesztők lustaságáról van szó? Mindenesetre a játék inkább ügyességi, mint logikai (olyan Zuma-formán), a bekerítendő állatok ugyanis fel-le rohangásznak a farmon, úgyhogy gyorsan kell cselekedni. Már van belőle Youtube videó is, hát az látszik, hogy nem a grafikája miatt fogjuk szeretni (még a "csúszok előre, miközben járok" című hibát is sikerült elkövetni, amire hihetetlen mód allergiás vagyok).




Van már játékmenet-videó a Star Soldier R-hez is, ezt a klasszikus repülős-lövöldözős cuccot inkább vártuk, mint a pasziánszt meg az aknakeresőt tanyai állatterelgetést. Végre valami, ami tényleg úgy néz ki, mint egy tisztességesen összerakott apró videojáték, a grafikában nem is kellett csalódni... viszont meglehetősen rövidek a menetek és kevés a játékmód, így kérdés, van-e értelme megvenni a játékot, hacsak nem vagyunk gyűjtők. Nyüff.



A Dr. Mario viszont meglepetés, mindenféle jóságot tartalmaz: online üzemmódot, négyjátékosos multiplayert, extra Wiimote-os bigyózást, tényleg kihoztak ebből a nyolcvanas évekbeli játékból mindent, amit csak lehetett.

A Pokémon játék éppen olyan, mint azt előre el lehetett képzelni: tiszta Mii Channel, csak az ember Nintendo DS-ről feltöltött pokémonjait is lekezeli. Megnézhetitek a videót, én tényleg csak a legnagyobb rajongóknak ajánlom.




Kimaradt a Mojipittan, erről a nyugati hírportálok nem is nagyon írnak, az előző részben elolvashattátok, hogy miért - bizony ez a játék a Scrabble egy japán szótagíráson alapuló mutáns változata, így nem igazán fogunk vele találkozni. Borzasztó érzés, mert nekem ez a kedvencem a felsoroltakból, nagyon ott van, valahogy így kéne kinéznie egy ideális WiiWare játéknak elképzeléseim szerint. Nézzétek meg!!




A legjobban várt WiiWare játék, a Final Fantasy városépítős mizéria az új információk alapján engem gyanúsan emlékeztet a Sim City Societiesre, amiről nem túl hízelgő dolgokat írtam itt a blogon... de attól még lehet jó. Grafikában mindent ver, elég a többit végignézni, ez egyértelmű; a zenéje is kellemes, ha igazak a hírek. És még a kontroller spéci tulajdonságait is kihasználja - csakúgy, mint a másik kellemes cím, az Okiraku Ping Pong. Ez körülbelül annyit tud, mint a Wii Sports tenisz, és jóval többet, mint a Wii Play pingpong, valamint kb. kétszer olyan jól néz ki, mint azok. Ebben már szívesen aláznám padlóba családtagjaimat, de kérdéses, eljut-e Európába is. Habár a lassan csordogáló hírek alapján az amerikai és európai induló WiiWare összeállítás sokkal erősebb lesz, a japán játékok legjobbjaival (Final Fantasy, Dr. Mario, Star Soldier R), és mellé extra helyi címekkel, mint a World of Goo vagy a Lost Winds. De mikor már?! Habár most először érzem úgy, hogy nem feltétlenül jó a japánoknak, hogy rajtuk próbálnak ki mindent először; nem tűnik még annyira kiérleltnek a WiiWare az indulás alapján.

A végére még egy pingpongos videó... legközelebb pedig ha minden igaz, a Lost Winds és hasonlók következnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr62397913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rod 2008.03.27. 22:18:43

Indulhatna már itt is, nem tudok sokáig spórolni a pontjaimmal :)

Rod 2008.03.29. 01:35:26

Tegnap hajnalban bovult a VC jatekok listaja --- TATADADAMM SZENZACIO: C64 jatekok jottek! Ha ez nem retro, akkor semmi sem az ;) Es kulon orom, hogy csak 500 pontert aruljak oket. Ennyiert meg csak NES cimek voltak - meg persze majd bizonyos WiiWare-k lesznek, de azok meg nem elerhetok...

Rod 2008.04.16. 18:27:51

SSBB MEGJELENÉSI DÁTUM:
2008.06.06.

/bocs, hogy ide írom/

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.04.23. 19:16:24

Te, ehhez link is van? Mert ez a hatodikai dátum már hónapok óta köröz, de hivatalosan szerintem még nem erősítették meg, most se találtam semmi újat erről.

alma 2008.04.23. 21:49:58

Már előrendelhető, ezek szerint tényleg ez a jó dátum.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.04.23. 22:56:53

Vagy csak bátor a Gamepark ;] Amazonon is előrendelhető, de dátum nélkül :[

Viszont te jó ég, most jövök rá hogy a Wii Fit 2 nap múlva megjelenik és én sehol se rendeltem elő és most Ausztriában sem leszek a héten (meg szerintem a jövő héten se). ARGH. Mondjuk most időm sincs játszani vele, de a többi családtagomnak viszont lenne...
süti beállítások módosítása