Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

[Wii] WiiWare előzetes 2.

2008.02.09. 22:01 - prezzey

Címkék: mac linux pc nintendo wii ds logikai platform jönjönjön wiiware építő

A nagy cégek játékai kezdenek unalmassá válni, úgyhogy most jöjjön néhány kicsi! Valószínűleg az elkövetkező hónapokban boldog-boldogtalan WiiWare szoftvert fog fejleszteni, jön a shovelware (igénytelen programok tömkelege), nem minthogyha eddig nem bukkant volna föl a jelenség, a sikeres konzolok átka a Wiin mint platformon, mint az előző generációban a PS2-n. De minden rosszban van valami jó: a WiiWare kiváló lehetőség a fiatal tehetségeknek a feltűnésre, és ebből még adódhatnak érdekes helyzetek... ha 500 Wii pontért letölthető egy remek platformjáték 2008-as színvonalon, kit fognak érdekelni az ezeréves Virtual Console cuccok 800-ért? A Nintendónak muszáj lesz belehúznia.

Éljenek soká a garázsprojektek jelszóval most olyan WiiWare programokat mutatunk be, amiket néhány fő rakott össze, de nekünk az előzetesek alapján nagyon tetszenek. Támadnak a meleg emósrácok, valamint lesz trutymóból hídépítés, hengergődző kátrány és féloldalas rubikkocka. Mi szurkolunk!


World of Goo (2D Boy)

Két korábban az Electronic Artsnál dolgozott fickó készíti ezt a remekbeszabott programot. A World of Goo a Worms és Jhonen Vasquez képi világát ötvözi a hídépítős Pontifex játékmenetével. Akinek nincsen Wiije, az se keseredjen el, jön a Windows, Mac (!) és Linux (!!) változat is... sőt igazából ezek már készen vannak és megjelentek volna, már csak a WiiWare márciusi indulására vár a kis csapat. (Aki ravaszul előrendelt, az addig is megkapja az első fejezetet a leendő ötből.) Nekünk nagyon tetszik, Marxellt mint a blog hídépítő-rajongóját várhatóan tíz körömmel kell majd levakarni róla. Tuti tipp!



Eternity's Child
(Alten8)

Talán az első játék, ami eredetileg Xbox Live Arcade-ra készült, de a fejlesztő (akkor még 1 fő, azóta nagyobb csapat) úgy döntött, hogy a WiiWare megfelelőbb a céljaira. Kézzel rajzolt 2D ugrálós cuccra számítsunk, meglehetősen egyedi, emóvagyok beütésű grafikával és történettel. A célcsoport valószínűleg az alternatív fiatalság, a történetben nagy szerepet fog játszani a globális felmelegedés, és lesz egy homoszexuális karakter is. Nem induláskor jön, hanem kicsit később, de még 2008 második negyedévében. 500 pontba fog kerülni, ami igazán nem sok; ebből lehet még nagy siker. Sajnos csak nagyon régi és még Xboxos videót tudnánk mutatni, úgyhogy álljon itt inkább egy újabb kép.




















Gish (Cryptic Sea)

Ezzel a 2004-ben megjelent, számos független-fejlesztői díjat besöpört PC-s játékkal Marxell sokat játszott egy időben - ha jól emlékszem, a Linux változattal, de van Windows alá és Macre is. Egy nagy trutymóval kell mászkálni, aminek különböző képességei vannak, tud tapadni, csusszanni, összelapulni és így tovább. A játékhoz jópofa és kissé szadista multiplayer is tartozik, az nagyon megmaradt bennem, hogy lehetett egy masszív libikókán harcolni, és öcsémnek jobban ment, mint nekem, hiába, mit tesz a gyakorlat.

Azért került elő most újra a Gish, mert a fejlesztői a Nintendo legeslegelső bejelentésétől fogva, hogy megnyitják a függetlenek előtt is a WiiWare-t, elszánták magukat a WiiWare verzió készítésére. Egyikük találkozott Reggie Fils-Aime-mel (az amerikai Nintendo fővezérével), aki lelkesnek mutatkozott, de ezzel annyiban is maradt a dolog. Nekünk az a sejtésünk, hogy nem eléggé rámenősek a srácok, vagy legalábbis nem jól csinálják: ez a "garázsfejlesztő vagyok, rágózok beszéd közben és felrakom a Youtube-ra, ahogy zaklatom Fils-Aime titkárnőjét" (tényleg!) stílus valószínűleg nem annyira nyerő, mint a fejléces levélpapír és a grandiózus weblap - még akkor is, ha tényleg csak két emberből áll az egész cég. A látszat a lényeg? Mindenesetre mi szurkolunk, mert a játék tök jó, habár felvehetnének a srácok egy PR-szakembert. (A videó a PC-s változatból van.)





3D Logic (XGen)

Eredetileg egy belorusz srác által készített webes logikai cucc, messze kiemelkedett már elkészültekor is a flash-játékok tömkelegéből, engem rettenetesen a képernyő elé ragasztott anno. Egy kocka három oldalát láthatjuk, amiken négyzeteket kell összekötni úgy, hogy a vonalak ne metsszék (bizarrabb geometriakönyvek szerint: messék) egymást. Nagyon egyszerű az alapötlet, de a pályák egy idő után megfelelően szadistává válnak, és jöhet a nyugtató zenére és harmonikus háttér előtt levezetett diszkrét szentségelés.

Annyiban hasonlít a Gishre a program, hogy a fejlesztő a kezdetektől mindent megtett, hogy Wiin is fusson, felrakta a Wii böngészőjével kompatibilis webes játékok portáljára, ahol nyomban a toplistára került, azóta is ott van. A fáradozást siker koronázta, a cím kiadót talált és az első WiiWare játékok között fogjuk viszontlátni. Ha lesznek új pályák és extra funkciók, én biztos megveszem. Kép most nincs, próbáljátok ki a játékot magát a fentebbi linken.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr38329860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rod 2008.02.10. 20:43:15

A World of Goo és Gish nagyon tetszenek, ha kijönnek, életem első 2000 pontos feltöltőkártyája befigyel majd! :)

alma 2008.02.10. 21:16:41

Javaslom inkább az Online pontvásárlást. Anyagilag jobban megéri.

Rod 2008.02.11. 21:03:54

alma:
Ahhoz arra alkalmas hitelkártya kell, nem? Nekem sima mezei kártyám van... :/

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.02.12. 23:38:36

Mi öcsémmel a dombornyomásos Mastercardot próbáltuk kibocsátva by Budapest Bank, azzal ment gond nélkül. (Ez nem hitelkártya, hanem sima bankkártya - szóval nem credit, hanem debit card - de dombornyomásos.) Elméletileg Visát és Mastercardot fogad el a rendszer, de hogy konkrétan azon belül mit, hát ki kell próbálni és ha levonja, levonja.

alma 2008.02.13. 16:04:00

Igen, mi is dombornyomásos kártyát használtunk. Számot és lejárati időt kell megadni és már csorognak is a pontok. Nos ezért nincs nekem dombornyomásos kártyám. Még elvesztem, aztán valaki bevásárol a neten vele.
Szóval egyik ismerősöm, aki nem paráz adta kölcsön. Kb a 2000 pontos kártya értékéért tudtam 3000 pontot szerezni.
süti beállítások módosítása