Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Mozogjunk a gép előtt - 2-Tech táncszőnyeg teszt

2008.06.17. 17:08 - prezzey

Címkék: linux pc sport hardver tánc mozgás ddr táncszőnyeg

Uff, ez a cikk valamilyen rejtélyes okból hónapokig vázlatban maradt (ennek is be kellett egyszer következnie...), és sajnos emiatt a beszerzésre vonatkozó rész aktualitása is kérdéses. Mivel viszont sokan érdeklődnek a táncszőnyegek iránt, és magáról a hardverről a véleményünk azóta sem változott, ezért most kitesszük és olvashatjátok. Hátha valamilyen új beszerzési forrás is előkerül; ha tudtok valamit, ne habozzatok, osszátok meg velünk!

A 2-Tech nevű német cég kínai gyártmányú táncszőnyegei, amiket Szlovákiában vásároltunk (ez az igazi globalizáció!), bőven verik a kis hazánkban kapható Madrics konzolos szőnyegeket, és 3000 Ft-ért az ár-érték arányuk is tök jó, habár valószínűleg nem ők a 'műanyag-vacak' árkategória csúcsai.

Ádám elmondja, hogyan lehet ilyet vásárolni:

"Sziasztok, hm, nos, jelen kutatásaink szerint a megszűnt Logic3 táncszőnyegek helyére a nagy ellátóhelyek, ahol korábban lehetett táncszőnyeget beszerezni (Media Marktokban az ország több pontján, másról anno se tudtunk), már egyáltalán nem forgalmaznak ilyen terméket, se PC-re csatlakoztathatót, se pedig Playstation2-re vagy Xboxra csatlakoztathatót (ezeket konverterrel lehetett PC-re kötni, a mi régi szőnyegünk jelenleg is ilyen). Az egyetlen bolt ahol találtunk Magyarországon táncszőnyeget, az a szombathelyi Master-Comp üzlet, ahol bruttó 2990 forintba kerül, és kérésre postán is elküldik (persze ilyenkor plusz kb. 1500 forintot rá kell számolni). Illetve most épp nem, azt írják, most elfogyott. Annak idején érdeklődtem náluk hogy fémből is tudnak-e szerezni, azt mondták, igen, és szereznek nekem árajánlatot, de azóta nem jeleztek, úgyhogy ha valaki nagyon hardcore DDR-es, az esetleg rákérdezhet.

Ahonnan mi végül szereztünk, az egy szlovákiai székhelyű cég, akiknél CD-mappától kezdve elemeken át biciklivillogóig mindent lehet találni, és ezt a bizonyos táncszőnyeget is. Az ára attól függ, mennyi a rendelésünk összértéke (nem csak szőnyegből, bármiből), úgyhogy 2800 és 3000 forint körüli összegbe kerül egy szőnyeg. Mindenféle neve van, Hot Dance, meg 2-Tech Dance Mat, a hivatalos neve valószínűleg a Hot Dance, mert ez van a dobozra írva, meg az, hogy Musical * Exciting * Game; minden más németül van, az alján meg Made in China. Igazán multikulti. A többi info a rendelésről meg ott van ezen az oldalon."

Most visszaveszem a szót és elmondom tapasztalataimat.

A 2-Tech szőnyeg kb. azt a minőséget hozza, mint a Logic3 anno népszerű gyártmánya, és árban is ugyanott van, az élettartamáról egyelőre nem tudok nyilatkozni. 3-at vettünk (prezzey, tmarxell fejenként egy, Ádám meg Via közösen egyet a régi mellé másodiknak), meglátjuk, meddig tartanak. (megjegyzés: még tartanak.)

A hardver valami hihetetlen erős műanyagszagot áraszt, úgyhogy nem biztos, hogy előnyös a szoba közepére kihányva tárolni. Vajon rákkeltő? Ennyit az egészséges életmódról. Mi Marxszal fél napig a huzatban lógattunk egyet, hátha kimegy belőle a szag, nos ez nem történt meg, úgyhogy egyelőre a dobozában tartjuk összecsomagolva, amikor épp nem ugrálunk rajta. Másnak is ezt javasoljuk. (megjegyzés: azóta is ott tartjuk.)

A szőnyeg végre-valahára USB csatolós, nem kell semmiféle konverterrel szenvedni, mint a korábban általunk tesztelt Madricsoknál*. Driverrel se nagyon, nekünk a Stepmania elsőre felismerte a szőnyeget, igaz, a Start és a Select gombokat fel kellett cserélni, de ez kb. 20 másodpercbe telt.

Programot nem adnak hozzá, a Gémeskút egy emberként továbbra is a Stepmaniát ajánlja: ez a weblapjáról ingyenesen letölthető, nyílt forráskódú, multiplatform (Linuuuux!), mindent tud, minden létező táncszőnyeges szám megvan a Stepmania által felismert formátumban valahol a neten valamerre.

A 2-Tech csúszni csúszik, mint ezek a vékony műanyag szőnyegek általában, de nem gyűrődik annyira föl, mint a Madrics típusok - annál viszont jobban, mint a Logic-3. Úgy tűnik, kicsit pontosabban érzékel, mint a Logic-3 és a Madrics, legalábbis én még a gyakorlatból kijőve is megjavítottam a korábbi rekordjaimat. Vajon amiatt van, hogy kisebb USB-n a lag? Szívesen lemérném, de a korábbi szőnyegeim az örök vadászmezőkre távoztak, így nincs összehasonlítási alapom. Mindenesetre azért arra ne számítson senki, hogy ettől a szőnyegtől lesz ő a csodaharcos és a 10 lábas számokat is könnyedén fogja végigcsinálni, nem akkora a különbség.

Összegzésül annyit lehetne elmondani, hogy ez a szőnyeg körülbelül azt szállítja, amit az ára alapján várni lehet, sem többet, sem kevesebbet. Ha valaki be tudja szerezni, nyugodtan vegye meg, hozza azt a (nem túl magas) szintet, amit a hasonló típusok, és végre-valahára normális USB porton működik. Viszont most már szeretnénk tesztelni komolyabb modelleket is...

__________
* Ezt biztos nem így kell kiejteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr12338219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deadcabbit · http://deadcabbit.blogspot.com 2008.06.17. 17:28:11

Én nem olyan régen láttam a mamutos szaturnuszban, asszem logic3, olyan, mint amit fél éve kidobtam. Amúgy a széthajtogathatósak mind silány kacatok, vékony habszivacs lapban lyukak vannak, ott érintkeznek az érintkezők - ha pedig a szivacs elszakad, elkopik, kilapul, akkor lehet kidobni az egészet.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.06.17. 17:53:13

Persze én is szívesen vennék böszme fém dolgokat (10x ennyiért ;) ), de ha egyszer nincsenek... :(

Van aki rászögeli a vékony műanyag vackot farostlemezre vagy valami hasonlóra, és akkor állítólag tovább tart, de én örülök, ha összehajtogatva elfér valahol :O úgyhogy ezzel nem próbálkoztam.

deadcabbit · http://deadcabbit.blogspot.com 2008.06.17. 21:02:28

Szögelni nem érdemes, attól belül még ugyanolyan szar marad; nekünk édesapám (mérnök és mesterember) "épített" szőnyeget, a neten vannak videók és howto-k. A végeredmény drabális (olyan 30-40kg), de érzékeny, elnyűhetetlen és mi imádjuk.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.06.17. 21:47:35

De legalább az összehajtással nem csökken az élettartama, mert nem lehet összehajtani.

Láttam én is a howtokat, de ha én építeném meg, az biztos nem lenne se érzékeny, se elnyűhetetlen :| (Valamint nem tudok mivel fémet vágni, szóval már ott kezdődnek a probléma) Ha viszont valaki épített egyet, akkor a beszámolókat szívesen várjuk.

alma 2008.06.30. 20:44:34

Sikerült nekem is beszerezni szőnyeget, 2tech-et, igaz némileg borsósabb áron, 5880 HUF-ért, de legalább van.
Adtak hozzá egy csomó öntapadós korongot. Azokat hova kell ragasztani?

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.06.30. 21:35:50

Alma: Elvileg az aljára, hogy ne csússzon. Valódi haszna nincs. :)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.06.30. 21:52:34

Ádám, szerintem azokat a *padlóhoz* kell ragasztani, annyi haszna biztos van, hogy a padlón nem csúszik el (csak a saját rétegei csúsznak el egymáson). Én nem tudtam hova felragasztani, mert ha a gép elé ragasztom, akkor nem tudom hova tenni a széket, ha meg úgy hogy a projektorból kijövő kép legyen szembe, akkor meg a szoba közepére kéne ragasztanom a szőnyegre, ami szintén nem annyira nyerő.

Egyébként most láttam Logic3 szőnyegeket szintén 6k-ért a Saturnban, és valami rejtélyes márkájút 8k-ért PS2-re az 576-ban (valami PS2 játékot is adnak hozzá).

rika 2008.07.05. 21:25:28

Ideis megírom, hogy MA vettem egy Logic 3mat a Media Marktban 7000 ftért. Volt nekik egy raklappal, mondta a srác hogy vagy elviszik mindent, vagy megint kimegy a forgalomból és ha senkinek nem kell akkor egy hét múlva visszaszállítják...ja mindez szegeden történt. USB-s, bedugtam a gépbe és tökéletesen működik ^^ kicsit drágállom de kakálok rá..oylanrégóta szerettem volna máááááár :)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.07.05. 22:52:13

Ezer hála és köszönet az információért, ki is raktuk! Jó ugrálást :]

Kokas ferenc · http://master-comp.addel.hu/products.php?prcategory=21549 2008.07.13. 17:38:11

Rövidesen kapható lesz strapabíró fém táncszőnyeg.
Megrendeléseket itt lehet rögzíteni.
master-comp.addel.hu/detailproduct.php?productid=380046
A normál minőségű szőnyegek most már folyamatosan raktárról elérhetőek.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.07.13. 18:46:06

Hú, nagyszerű, köszönjük az információt! Ez konkrétan milyen típus? Ugyanaz a fajta lesz, ami a képen van?

Kellögem 2008.07.31. 20:57:22

hi!
vettem egyet 3000 ftért vateráról, ma érkezett de nem tudom beüzemelni... csatlakoztattam a géphez, letöltöttem és elindítottam a stepmaniat de nem reagáll a cucc, akárhogy taposom; ilyenkor alapjáraton minek kéne történne? ...mer a cikkben az van h felismeri a progi de nálam semmi sem történt...

Kellögem 2008.07.31. 21:38:10

ok, semmi, rájöttem...

bár az érdekelne h vhol be lehet-e állítani a stepmaniában ha vki tudná h mégha rettenetesen szar vagyok se szakítsa meg a számot azzal h FAILED...sokat segítene a gyakorlásban;

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.08.01. 16:02:56

Options / Machine Options / Default Fail Type és ezt kell OFF-ra állítani. Ha minden igaz...

Kellögem 2008.08.08. 01:39:09

ok, thx, kipróbálom

Sipi · http://www.sipiblog.hu 2008.12.10. 06:04:42

Ajánlom figyelmébe minden érdeklődőnek a www.tancmania.hu oldalt, ahol PC-s (~6000 HUF, 1 db szőnyeg) és PS2-es (~15000 HUF, 2 db szőnyeg) verziót is lehet vásárolni. Az oldalon rengeteg letölthető zeneszám található a Stepmania-hoz! Felhívtam őket, hogy a szállításről érdeklődjek, kb 4-5 nap alatt érkezik meg, utánvéttel lehet rendelni. Sajnos az egyik verzióból a másikra konvertáló csatlakozót náluk nem lehet beszerezni...

Ebes 2009.06.28. 17:18:09

Sziasztok!Nekem is sikerült beszereznem a 2-tech táncszőnyeget.De nem tudom mit csináljak,amikor csatlakoztatom , a számítógépem nem ismeri fel .Próbáltam már többször de nem jött össze.Ha vki tud segíteni az írjon lécci!
süti beállítások módosítása