Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

[Wii] WiiWare előzetes 1.

2008.02.07. 19:23 - prezzey

Címkék: nintendo stratégia akció wii mario lövöldözős rpg logikai jönjönjön pokémon wiiware építő

Nintendo Wiin az indulástól voltak némi pénzért letölthető játékok, a retróhullámot meglovagolva különböző régi konzolok klasszikusai; Mariók, Zeldák, de kevésbé ismert programok is. A legnagyobb rivális, az Xbox360 viszont jóval kiterjedtebb letölthető szoftverkínálattal rendelkezik, az Xbox Live Arcade-en keresztül nemcsak régi, hanem új, akár kimondottan e célra fejlesztett címekhez, vagy PC-s átiratokhoz is hozzájuthatunk. Hamarosan a Nintendo is ebbe az irányba nyit, márciustól jön a WiiWare, ami mögé az olyan óriások mellett, mint a Final Fantasy sorozatról ismert Square, a garázsfejlesztők is kezdenek tömegesen felsorakozni.

A várakozást enyhítendő soksoksok részes sorozatot tervezünk: először a nagyobb cégek WiiWare projektjeiről számolunk be, aztán szó lesz a kicsikről és végül pedig arról, hogyan válhatunk mi is fejlesztővé. Az első részben a Square nagy dobása, két belső fejlesztésű cím és osztrák lövöldözős őrület.


Szorosan értelmezve tulajdonképpen már most is vannak WiiWare játékok, például az Everybody Votes vagy a Mii Contest, de ezek ingyenesek és egészen picikék, tényleg csak percekig foglalják le az embert. Valamilyen rejtélyes okból nálunk Európában Wii Software néven fut a WiiWare, de miután mindenk WiiWare-ként hivatkozik rá, mi is ezt fogjuk tenni.

Final Fantasy Crystal Chronicles: The Young King and the Promised Land (Square)

A Gémeskút tuti tippje, a Final Fantasy sorozat legújabb része. Kellemes anime grafika - bizony láttunk már sokkal gyengébbet "dobozos" Wii címeknél is -, a megszokott remek zene, csak remélhetjük, hogy a játékmenet is felnő a küllemhez. A Square új műfajjal próbálkozik, a hosszú című játék építkezős RPG lesz. A történet a Crystal Chronicles sorozathoz kapcsolódik, de amennyire kivettem az anime kliséket nagy dózisban felvonultató, de amúgy nem sokat eláruló narrációból, azért nem túlságosan. Királyunk, aki talán az utolsó ilyen, a világ végén a szívében nyugvó (?!) kristály titokzatos erejével felhúz magának egy minibirodalmat és hűséges alattvalókat is szerez, de aztán megjelenik a csúnya szörny, hogy behajtsa a tartozását (vagy valami olyasmi). Tiszta Civilization, még barbárok is vannak ;] Íme scannelt képek a Famitsuból, ha Miou előkerül, ő talán azt is elmondja, mi van rájuk írva. Itt pedig szintén a Famitsu online kiadásából képek a játékmenetről.

1500 Wii pontba fog kerülni a hosszúcímű, a WiiWare indulásával egy időben, mi mindenesetre az elsők között szeretnénk kifizetni ezt az összeget, IGEN, IGEN.

 



Plättchen - twist'n'paint (Bplus)

Ez a játék a mi szívünket többszörösen is megörvendezteti, egyfelől magyar fülnek baromi viccesen hangzó neve van (ejtsd kb. PLETTYEN), másfelől itt fejlesztik a szomszédban Bécsben, harmadrészt az újabban rendkívül népszerű és általunk is kedvelt ügyességi-logikai hibrid kategóriába tartozik. Viszont ezzel valószínűleg az összes pozitívumot is elmondtam róla, az előzetes képek meglehetősen kiábrándítóak - amint itt oldalt látható, még egy kellemes logót sem sikerült tervezni a designereknek. a Bplus nagyon büszke viszont arra, hogy mennyi egyszerre mozgó 3D objektum van a képen - szerintem hiába, ha az összbenyomás egyszerűen csúnya, de hát ők tudják. 2007 eleje óta fejlesztik a játékot, azóta azért lett volna idő, de ha nem, hát nem. Lövöldözni kell, állítólag Wii Zapperrel lesz igazán tuti a móka, de ha be akarnám lopni magam a Nintendo szívébe, én is ezt mondanám - adjunk el még több kiegészítőt, jéj. Jaj.



Nem lesz online-üzemmód, de lesz akár 12-játékosos offline multiplayer (azt úgy hogy? mi már négyen is nehezen férünk a TV elé). Az irányítót kell forgatni, így lehet különböző színű vackokat lőni, és lőni is kell, mint az állat. (Talán olyan Geometry Wars jellegűen?)

A cég korábban egyáltalán nem foglalkozott játékfejlesztéssel, 2006 óta hivatalos Nintendo fejlesztők (vajon mivel győzték meg a Nintendót, hogy rájuk bízhatja a licencet?) a Plättchen mellett egy DS címet is készítenek, emellett ők üzemeltetik Ausztria legnagyobb Nintendo-rajongói fórumát. Komolyan, lassan mi is nekiállhatnánk, Gémeskút Games, nem hangzik nagyszerűen?


Pokémon Ranch Channel (Ambrella)

A Nintendo egyik házi fejlesztője készíti az új Pokémon programot - egyszerűnek tűnik, mint a faék, leginkább arra való, hogy a DS-es Pokémon játékokból beimportált zsebszörnyeinket a Miijeinkkel molesztálhassuk. Aki erre vágyik, az vegye meg, aki nem, az meg ne... mi csak rajongóknak ajánljuk. (Csak nekem tűnik úgy a videóból, hogy eredetileg ingyen letöltésnek tervezték?)





Dr. Mario & Virus Buster
(Nintendo)

A klasszikus sémára épülő Dr. Mario folytatásra számíthatunk, kellemesen beimportálja a Miijeinket, de emellett nem sok újdonság várható (lesz egy darab minijáték is, habár a Dr. Mariónál minibb játékot nehéz elképzelni). Aki szerette a kapszulás tetriszt, az próbálja ki, aki nem ismeri, az az egyelőre még nem ismert ár függvényében gondolja meg.
Igazából ezt nem lehet elrontani, a Nintendo meg csak nem fogja, de ilyen cucc annyi van a weben ingyenesen is, nem biztos, hogy megéri pénzt kiadni rá.


A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr29329731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.02.07. 21:24:29

Hát én már előre félek egy kicsit ezektől a játékoktól, még nagyobb az esélye hogy a kevés jó elvész a sok sz*r között, mint ahogy az úgy egyébként lenni szokott.

nincsharag 2008.02.07. 22:59:57

Olvasod az ilyen oldalakat és nem fognak elveszni. 8)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.02.07. 23:21:31

Olvassa? Írja! :D

Amúgy a következő részben (már kész van, vasárnap kerül ki) 4 olyan játékról lesz szó, amiket összesen együtt a négyet nem fejleszti tíz ember, és mind tök jó. Szóval persze, egyrészt jön a shovelware masszívan (minden népszerű platform így jár, lásd PS2 Phoenix Games és társai), ami rossz, de másrészt a jófej független fejlesztők is lehetőséget kapnak, ami jó.

alma 2008.02.07. 23:53:04

Egy technikai jellegű kérédés: (mik eszembe nem jutnak!?)
Futni fog a játék SD kártyáról is? Mert ha letöltök 1-2 izmosabb játékot, akkor előbb-utóbb a 1/2 Giga belső memória végére járok. Na jó, néhány csatornát (időjárás, hír, Opera) ki tudok nyírni, de mi van ha ezt valaki nem akarja?

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.02.08. 01:32:58

Ezt még nem lehet tudni. Valószínűleg vagy SD-kártyás megoldás lesz firmware frissítéssel, vagy külső vinyót lehet majd a Wiihez csatolni, de még hivatalosan nem jelentették be egyiket sem (az SD-kártya a valószínűbb, a vinyót többször tagadták*). Azt se lehet tudni, mennyi lesz a maximális játékméret... 40 megáról volt egy ideig szó, de ezt hivatalosan cáfolta a Nintendo is és több fejlesztő is. Azt nem igazán tartom elképzelhetőnek, hogy 40 megába belefér a fentebbi Square játék :D

_____
* habár: "nem lesz DS redesign" "nem lesz DS redesign" hoppá DS Lite! Meg csak azt tagadták, hogy ők fognak piacra dobni HDD-t, azt nem, hogy meglévő külső HDD-ket fog felismerni a konzol... mondjuk ez már tényleg kissé szürreális spekuláció :D

cseho · http://autizmus.blog.hu 2008.02.09. 21:25:03

hú, ha a fiaim rátalálnak erre az oldalra egyszer, az lesz csak az igazi heaven nekik. és persze neked is :)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.02.09. 21:52:33

LOL, most ez tképp egy fenyegetés volt? :D

Mindjárt kirakom a vasárnapra ígért WiiWare előzetes 2-t, mára az Ádám volt beütemezve, de ő kicsit megcsúszott a sajátjával (pedig az tök jó lesz, igazi terepmunka ;] ).

cseho · http://autizmus.blog.hu 2008.02.09. 23:25:17

nem :D. amíg nem tudják hol lehet Téged személyesen is megtalálni, addig nincs miért aggódnod. Egyenlőre.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.02.10. 01:37:26

Hú milyen jó hogy ebben a félévben nincs fogadóórám!!! LOL.
süti beállítások módosítása