Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retro (10) retró (7) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

New Xbox Experience - a Microsoft a Nintendo babérjaira tör

2008.11.20. 02:36 - prezzey

Címkék: microsoft nintendo wii xbox360

A Microsoft a Sonytól elirigyelte a japán szerepjátékokat, a Nintendótól meg az alkalmi játékosok hatalmas tömegét. Arról már írtunk, hogy az előbbi téren milyen lépéseket tettek, most lássuk az utóbbit!

Marketingzseniket szemlátomást sikerült találni, mert akik képesek egy egyszerű firmware-frissítést hatalmas élményként eladni, azokat talán tényleg érdemes így nevezni. Márpedig ez történt: a New Xbox Experience elnevezésű frissítés körül hónapok óta megy a felhajtás a különböző játékos blogokon, minden tele volt előzetes videókkal, sőt nemrég kiszivárgott a forráskód és boldog-boldogtalan azt próbálgatta. (Magyarul rém hülyén hangzik az "Új Xbox Tapasztalat", de az "Új Xbox Élmény" se sokkal jobb, úgyhogy innentől fogva egyszerűen NXE-ként lesz rövidítve.) A mai napon már minden internetkapcsolattal rendelkező Xbox360-tulajdonos számára élesben elérhető az NXE, így mi is kipróbáltuk.

(Előre leszögezem, hogy én, prezzey felhasználó és jelen cikk szerzője megrögzött linuxos vagyok, úgyhogy a Microsofttal kapcsolatos pozitív elfogultság nem igazán jellemző rám.)

Az Xbox napok óta minden létező csatornáján arról figyelmeztet, hogy Igen, Igen, Jön az NXE, így valószínűleg senkit sem ért váratlanul, aki ma bekapcsolta a konzolját, hogy a rendszer felajánlotta a frissítést. Szerencsére hamar letöltődött minden, kicsit aggódtam, hogy a bedugult szerverek miatt majd órák hosszat fog félbemaradva várakozni a gép, de nem ez történt. Néhány perc volt az egész, és utána egy szép színes animáció köszöntött: juhé, itt az NXE, kéretik örülni. Aki még nem látta volna, itt megnézheti - annyit érdemes talán kiemelni, hogy a kis virágocskák remekül illusztrálják az Xbox új, "családi konzol" fókuszát. Tetszik-nem tetszik, ez a jövő, a videojátékok visszavonhatatlanul bekerültek a társadalmi fősodorba.

Aztán jött a hosszú jogi szöveg, megváltoztak a felhasználói feltételek. (A hivatalos weblapon még 2008 szeptemberi dátumú szöveg van fenn, de azt nem ellenőriztem, hogy a kettő miben tér el. Utána következett a felhasználóválasztás, és végül a sokak által várt és még többek által vitatott rész, az avatár generálása.

A Nintendo emberek millióinak szívét hódította meg az aranyos és teljesen testre szabható Mii figurákkal, a Microsoft pedig megirigyelte a sikert. Mindebben az a legviccesebb, hogy igazából az asztali konzolpiac harmadik versenyzője, a Sony jelentette be először a saját avatár-rendszerét, de ezt a mai napig nem sikerült működésbe hoznia - a Playstation Home hosszas szenvedés után most már a bétatesztnél tart, de ki tudja, mikortól lesz használható élesben.

Mit tudnak az Xbox avatárok, és mennyiben hasonlítanak a Miikhez? Nos, körülbelül ugyanazt, és körülbelül ugyanolyanok - Nintendósoknak helyenként a grafikai elemek és a mozgások is kísértetiesen ismerősek lehetnek. Sajnos különbség, hogy Xboxon kevésbé lehet variálni az arc elemeit, nem lehet például fel- vagy lefele mozgatni a megadott részeket. A választék sem feltétlenül igazi - a szájválasztással komoly gondban voltam.

Jópofa újdonság, hogy az avatárt fel is öltöztethetjük különféle divatos cuccokba - a Nintendo ilyen részletekkel nem küszködött, a Wiin mindenkinek egyforma ruha jár. Sajnos a választék egyelőre még meglehetősen szegényes, én például bokáig érő szoknyát szerettem volna, de olyan nem volt - térd alá érőből is jelenleg az az egyetlen fajta létezik, ami itt balra az avatáromat ábrázoló képen megcsodálható. A ruhák színe sem változtatható, úgyhogy ehhez a nyamvadt szoknyához kellett keresnem pulóvert. Pfff! Hát a különböző etnikai és kulturális kisebbségekre egyelőre nem gondolt senki, körülbelül az amerikai tizen-huszonéves fiatalokra van kihegyezve a kínálat. A legfrissebb információk szerint hamarosan tematikus csomagokban fognak érkezni az újabb ruhák, én a magam részéről követelem a zsidó, muszlim és hasonló összeállításokat. (Talán az amishokat kihagyhatjuk.) Legalább egy hosszabb szoknyát, lééééééégyszi légyszi!

Persze a Microsoft nem is Microsoft lenne, ha nem próbálna meg ebből pénzt csinálni, mint az eddig avatárul szolgáló ikonokból. De hátha valami kreatívabbra is sikerül majd felhasználni a dolgot - szerintem jópofa lenne, ha a játékokban az achievementek mellé újabb göncöket is kapnánk, remélhetőleg nem hagyják ki a fejlesztők ezt a ziccert.

Egyelőre az avatárokat még nem sok program támogatja, úgyhogy lehet bennük gyönyörködni meg a haveroknak mutogatni, körülbelül erre jók. A korábbi ikonok sem törlődtek, de aki szeretné, az lecserélheti őket a saját avatárjáról készült "fotó"-ra. Itt tényleg egy fényképezés-szerű dologról van szó, forgathatjuk a figuránkat, állítgathatjuk a képkivágást. Az enyém itt van balra. (Nagyon tetszik ez az arcfestés, csak nem megy a béna ruhámhoz. :D )

Igazából a stílus habár rajzfilmszerűen karikírozott, nem annyira japános, mint mondjuk a Wiin - összehasonlításképp itt van a Nintendo Miim is jobbra. Felbontásban, poligonszámban és hasonló paraméterekben értelemszerűen az Xbox nyer, de szerintem a Miim jobban kifejezi a bennem lakozó ötévest. Hogy kinek melyik jön be jobban, az persze ízlés kérdése. Pluszpont még az Xboxnak, hogy az avatár és ikon letölthető egyszerűen a webről, nem kell tévékártyával meg hasonlókkal variálni (ezúton is köszönöm Ádámnak, hogy mentett egy képet a Miimről). Mínuszpont viszont, hogy az avatárszerver be is dőlt a mai hatalmas forgalom alatt, így a cikk is csúszott, amíg újra fel nem éledt.

Ez a szép színes rész, valamint az új menürendszer is ide sorolható - a játékok és achievementek listája sokkal áttekinthetőbb lett, de összességében szerintem maradt az egész ugyanolyan kaotikus, mint volt, csak máshogy. Amerikában hatalmas hírverést kapott még egy funkció, a HD-s Netflix elérés - ez nálunk nincs, de azt azért érdemes megemlíteni, hogy a Sony máris kihasználta arra, hogy keresztbe tegyen a Microsoftnak. Azok a filmek, amelyeknek a jogdíjai a Sony birtokában vannak, egyelőre nem hozzáférhetőek az Xbox360-tulajdonosok számára.

És ne hagyjuk ki azt az új lehetőséget sem, hogy az NXE lehetővé teszi, hogy a játékokat felmásolhassuk a merevlemezre, és így gyorsabban fussanak. (Ha valaki azt reméli, hogy így több gépen egyszerre játszhat ugyanazzal, az csalódni fog, a lemez a meghajtóban kell hogy maradjon, csak nem pörög veszettül.) Az Eurogamer részletesen tesztelte, mikor jelent ez tényleges sebességcsökkenést - a konzol mindenesetre anélkül is halkabb lesz. Őszintén szólva engem ezek az adatok annyira nem győztek meg, úgyhogy még nem próbáltam ki ezt a módszert; de sok a hely a vinyómon, szóval majd talán később... Egy megjegyzés - a Halo 3 olyannyira lemezről futásra optimalizált, hogy HDD-ről jóval lassabban működik! A fejlesztők mindenki figyelmét felhívják, hogy nem ajánlják a merevlemezes telepítést.

Hosszú távon valószínűleg mindennél sokkal fontosabb, hogy elindult az XNA Community Games, ami arról szól, hogy az 50 dollárba kerülő devkittel otthon a szoba sarkában fejlesztett játékainkat egy állítólag nem túl hosszú procedúra során az Xbox Live-on is elérhetővé és megvásárolhatóvá tehetjük. Nekem ez a része baromi lassú volt a felületnek - sok-sok töltés után két játékot sikerült fenn lelnem rajta, leszedtem a demóikat, aztán majd meglátjuk. A hivatalos weblapon sokkal több induló cím található, úgyhogy itt valószínűleg megint arról van szó, hogy megkornyadtak a túlterhelt szerverek. Kár, mert ez a dolog sokkal jobban foglalkoztat, mint a Mii-szerű avatárok. De legalább marad valami a következő cikkre is!

Mit lehet összegzésképp elmondani? A Nintendóra a dolgok mostani állása szerint olyan kevés érdekes cím készül, hogy azok az alkalmi játékosok, akik a Wiire ruháztak be első konzolként és már ezáltal valamennyire bekerültek a videojáték-kultúrába, elcsábulhatnak az Xbox árától és szolgáltatásaitól - főleg Amerikában, ahol HD-videóforrásként is szolgálhat. Kit érdekelnek a tékák, ha néhány kattintással az Xboxon nézhető minden nagyfelbontásban? A Microsoft is elsősorban őket próbálja megnyerni - a hardcore játékosokat már sikerült, a PC-sek közül is átállt nagyjából mindenki, akit erre rá lehetett venni. Maradtak az RTS, FPS és MMORPG műfajok kedvelői, valamint akik egyszerűen szeretnek warezolni - ők a közeljövőben sem fognak Xboxra beruházni. Viszont ott vannak a tömegek, akik Wiit vettek a Wii Sports és effélék miatt, de mostanra kifogytak az újdonságokból - őket meg lehet szólítani. Főleg ha HD-kompatibilis tévéjük van, de nem vennének PS3-at csak a filmlejátszás miatt. Kérdés, milyen népes ez a réteg: Magyarországon nyilván nem túl az, de a játékipari cégek a világpiacra terveznek.

Komolyabb gond lehet, hogy mennyi olyan szoftver lesz Xbox360-ra, ami meg is tartja őket - a Viva Piñata és folytatása, a Trouble in Paradise tökéletesnek tűnik erre a célra, aztán ott van még a számtalan zenei és ritmusjáték, esetleg még a Fable 2, de van mit ledolgozni még a hátrányon. Valamint az sem elhanyagolható tényező, hogy sokan pusztán azért vesznek Nintendót, mert az Nintendo - Marióval, Zeldával, Metroiddal és a hasonló sorozatokkal, amelyek más platformra belátható időn belül nem fognak megjelenni. Persze azt sem gondoltuk volna, hogy a Sega megszűnik, a Sonicból pedig multiplatform márkanév lesz... de senki sem mondta, hogy a játékpiac kiszámítható. A Microsoft most nem csinált hülyeséget, de hogy mennyire sikerül meglovagolnia a "családi játék" trendet, az még kérdéses.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr66778791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AsgardV 2008.11.20. 21:06:39

Nekem baromi idegesito az uj frontend, az kulon szemetseg hogy nem lehet visszatenni a regit. Nagyon microsoftos, hogy jobban tudjak mi kell neked mint te magad.

alma 2008.11.21. 07:06:11

Elindítom a WiiSportot. Gyerkőc: - Mama, itt az irányító. Csinálj úgy, mintha teniszeznél. Ahogy a TV-ben láttad. A labda után nem kell futni, azt a gép megcsinálja helyetted. 3 perc múlva teniszeznek. Jópofa, jó mulatság, nevetés, vidámság.

"XTennist". Gyerkőc: - Nézd mama, ez itt az irányító. Ezzel mész jobbra, balra, előre, hátra. Ha ezt nyomod, akkor Így fonák, így tenyeres, így röpte... Ha a kettőt egyszerre nyomod, akkor...
Szóval lehet, hogy avatar, de nem igazán tudom elképzelni családinak. Bár még nem próbáltam és nincs is boxom. Engem ez nem győz meg arról, hogy vegyek még egy konzolt.

Rod 2008.11.22. 00:04:11

Osztom alma véleményét: sokkal többet nyom a latba a végtelenül egyszerű de annál inkább szórakoztató irányítás, mint a button-smashing... Szobatársamnak van Boxa HDTV-vel, párszor kipróbáltam, de szerintem 2 hónapja hozzá se nyúltam, nekem annyira idegen. Pedig én, mint fiatal (:D) bele tudnék tanulni a 48 féle gombkombinációba, de minek, ha ott a Wii?
OFF:
alma! Cserélünk friend code-ot? Szeretnék már valakivel Mario Kart Wii-zni vagy Smash Bros-ozni, már ha egyáltalán megvan valamelyik :)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.11.22. 19:53:38

Én a PC mint játékgép fejlesztésébe untam bele mint hardcore gamer és ahelyett vettem Xboxot a Wii mellé, arra a célra szerintem tökéletes. (Az egyetlen mainstream játéktípus, amit szeretek és nem igazán van konzolon, az a Civilization-szerű körökre osztott stratégia, azért azoknak nincsen olyan orbitális gépigénye.) De fogalmam sincs, hogy azok akik korábban nem játszottak és most Wiijük van, mennyire lesznek meggyőzhetőek. (Ezért tök jó, hogy kommenteztek!) Mindenesetre most az árcsökkenéssel nagyon megugrottak Európában az Xbox eladásai, ez meglepett.

Engem az zavar baromira, mint sokplatformos gamert, hogy a Wiire kezdenek elapadni az érdekes játékok. Tavaly a karácsonyi szezonban komoly gondom volt, mit vegyek meg, mert annyi jó dolog jelent meg egyszerre. Most meg kb. semmi ilyen. Közben pedig DS-re sorra jönnek ki a számomra érdekes cuccok, szóval nem a Nintendo mint olyan fullad unalomba.

És egy csomó lehetőség kihasználatlan, pl. azt hittem hogy a Wiiware-rel majd elárasztják a platformot az olcsó és jópofa kreatív játékok, és most úgy tűnik hogy ez éppen hogy Xboxon az XNA Creators Club erős nyomatásával fog megvalósulni. (Az XBLA-val a Microsoftnak se sikerült, még annyira se, mint a Nintendónak - szóval nem elég a lehetőség, hanem ki kell építeni az infrastruktúrát, amibe a kis fejlesztők beleilleszkedhetnek.) Hát, meglátjuk.

Az a bénázás, ami meg a World of Goo európai megjelenése körül megy, az szintén nem túl biztató. Persze, megvehetném PC-re (lassan előbb lesz Linux verzió, mint Wiiware...), ha ez így megy tovább, tényleg az lesz belőle. A PC-m gyönyörű HD képet ad ki... és biztos a Wiimote-ot is rá lehet venni bluetoothon keresztül az együttműködésre. :|

Szerintem ami döntő tényező lehet, az az, hogy _mennyire_ kellenek a casual játékosoknak új játékok. Szerintetek? A hardcore gamereknek nyilván nagyon, de meglepetés, hogy a Wii meg a PS3 körülbelül ugyanazon a szinten van szoftvereladások terén:
www.1up.com/do/newsStory?cId=3171200

JesusTheSuperstar 2008.11.23. 10:23:32

Nem hiszem el hogy enyire elfogult vagy a Nintendoval szembe . Az egész cikkben csak árnyaltan szidod a microsoftot és az NXE-t . Minden Nintendos neked minden Wii-s vagy Mii-s ez az egész NXE is csak egy "FW frissités ráncfelvarással" . Azért ha a cikk elött meg is nézted volna rájöttél volna h jo nagy baromságokat írsz . Anyira elfogult vagy h az hihetetlen . Mert igen a Wii az Isten . Mert anyira jo a választék rá televan oriási cimekkel mint pl .: Fallout , LBP , Gears of War , GTA . Ugye ? És a grafika is oriási (persze, persze nem az számit!) Sööt a kontroller is maga a gyönyör bármenyire is pontatlan .

Rod 2008.11.23. 16:16:08

JesusTheSuperstar:
Biztos sokat játszottál Wii-n, ha azt írod, hogy pontatlan a kontroller.
A hülye is láthatja (hát még te), hogy egy az egyben a Mii-ket utánozta le a MS, ezen nincs mit megbeszélni, ez van, kész.

"Mert anyira jo a választék rá televan oriási cimekkel mint pl .: Fallout , LBP , Gears of War , GTA . Ugye ?"

Igen, nagyon jó a választék, tele van óriási címekkel, mint pl. Metroid Prime 3, Super Smash Bros. Brawl, Mario Kart Wii, WiiFit, Super Mario Galaxy, The Legend of Zelda, No More Heroes, WarioWare, Zack &Wiki, stb.
Te melyiket próbáltad a Boxodon / PS-eden? :) Aki Wii-t vesz, nem akar az általad felsoroltakkal játszani, megteszi azt helyette PC-n és/vagy erősebb konzolon.
A kommented egyébként is ad hominem, bár a helyesírásodból következtetve az életkorodra, nem hiszem, hogy érted mit jelent ez.

prezzey:
World of Goo tervezett WiiWare megjelenés decemberben, szóval bénázás - reméljük - befejezve.
Tetris Party? Próbáltátok? Én leszedtem, HATALMASAN JÓ, nem hittem volna, hogy ennyi idősen naponta órákat leszek képes még Tetrisezni :DD
Abban sajnos egyetértek, hogy a Wii szempontjából uborkaszezon van, sehol 1-1 ütősebb cím, vagy ami van is, az kifejezetten rétegeknek szól (pl. Animal Crossing: Let's go to the city / Skate It).
DE itt az év vége, küszöbön 2009, amikor is érkeznek többek között: The Conduit, MadWorld, Punch out!!, Sin & Punishment 2, Wii Sport Resort (+MotionPlus kiegészítő!!!), stb. És akkor még nem is vettük számba a következő Super Mariot és a - már tényleg Wii-re - készülő Zeldát.
Találtam sok olcsó játékot így év végén a különböző konzolos boltokban (mind 8 fölötti értékeléssel), ezeket vásárolgatom. Az, hogy fél vagy egy éve adták ki, semmit sem von le a játékélményből, így átvészelhető olcsón és jól szórakozva a tél :)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.11.23. 18:32:01

JTS:
hú, én ezt egyáltalán nem értem, kicsit fogalmazd át - most mit szidok én meg mire szólok be? Wiim és Xboxom is van, úgyhogy meglehetősen el lehetsz tévedve, ha azt gondolod, hogy bármelyik platformot utálom. :D (Az előző generációból meg PS2-m van.)

Amúgy az LBP Wiin szerintem tuti siker lett volna (én is beszereztem volna), PS3-on meg szemlátomást nem igazán veszik a népek. Kár érte! (....ööö, és mióta van LBP Xboxra? Az LBP PS3 exkluzív cím. Nézz már utána egy picit, mielőtt flamelsz!)

Rod:
Zack & Wikit nem láttál valahol olcsón? Azt vadászom hetek óta. 2009-ben tényleg tökjó címek lesznek, de miért nem lehetett a mostani ajándékozási alkalmakra időzíteni párat? Nyüff.

Mindenki:
megtaláltam, hogy lehet az összes XNA Community játékot kilistázni (mert van ahol csak ízelítőt ad, én meg azt hittem első nekifutásra, hogy az az összes).
Főmenü / Game Marketplace / Explore Game Content / Community Games / Browse / All.
NEM a főmenü / Game Marketplace / Community Games. Ekkora ökörséget!! Nem tudom, minek kellett ezt így eldugni, mert a legjobb dolog az egész NXE-ben. Akinek Xboxa van, mindenképp nézze meg! Már most 47 játék van fönn, persze sok elég gyér, de tök érdekesek is vannak. Komolyan gondolkodóba ejtett, hogy mire költsem az Xbox pontjaimat. (ilyet AKAROK Wiire! Drágakedvesnintendólégyszilégyszi.)

Ja és ahhoz még hogy az Xbox mennyire nyomja most a casual témát: a Megasztárban folyamatosan Lips reklámok mennek. :D Nem is tudom, mikor láttam utoljára konzolt hirdetni magyar tévében. (Talán amikor indult a Wii, akkor volt Wii Sports? Vagy haluzok?) Talán az Ádám tud valami okosat mondani.

Rod 2008.11.23. 23:06:32

Én nem emlékszem Wii reklámra itthon.

Zack & Wiki nem olcsó, még mindig "tartja az árát", pedig alig adtak el belőle világszerte. Kéne nekem is, de sokallom (12.900.- Ft). Főleg, hogy tudom, amcsiknál nem is a szokásos 49.95$, hanem 39.95$ (~8.500.- Ft). :/

Amiket az árukért érdemesnek tartok megvenni:
Big Brain Academy > ~5.700.- Ft (ezt Angliában találtam)
No More Heroes > ~7.900.- Ft (Anglia szintén)
de Blob > ~9.000.- Ft (detto)
Medal of Honor Heroes 2 > 6.990.- Ft
DBZ Budokai Tenkaichi 2 > 6.990.- Ft
The Godfather: Blackhand Edition > 7.000.- Ft
Eledees > 7.900.- Ft (amcsiknál "Elebits" a neve)
Endless Ocean > 8.900.- Ft
Ghost Squad > 5.900.- Ft
Mercury Meltdown Revolution > 7.900.- Ft
Resident Evil 4: Wii Edition > 9.900.- Ft
WarioWare > 9.900.- Ft

Van sok olcsó játék, de legalább a háromnegyedük shovelware.
Sajnos vannak címek, melyek ára nem akaródzik csökkenni, pl. Zack & Wiki, Super Paper Mario, Okami, Rayman Raving Rabbids, BWii, stb. Elég hosszú listát tudnék írni, inkább nem teszem :D

A Medal of Honor Heroes 2-t megvettem már, ESZMÉLETLEN JÓ, tényleg a Wii-s fps irányítás etalonja (amíg meg nem jelenik a The Conduit), valamint a Godfather-t szemeltem ki magamnak, kijátszásra 50 órát ír az IGN, 7.000.- Ft-ért nem tűnik rossz üzletnek.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.11.24. 23:46:57

Ááááá közben eszembe jutott, hogy mit várok még Wiin, de az is WiiWare. Cave Story felújított változatot.

fogtunder · http://fogtunder.freeblog.hu 2008.11.25. 19:30:21

érdekes piaci szempontból nézni ezt az egészet, nekem eszembe sem jutott. viszont durva látni, hogy a microsoft hogyan próbál utánamenni a nintendonak, miközben a sony jó szokásához híven próbálja erőltetni az elcs*szett üzletpolitikáját. a nintendo a wii-vel nagyot alkotott, levadászott egy rejtett piaci szegmenst, amiben nem kevés potenciál volt/van, és ráadásul ezt úgy, hogy kihagyták a piaci modell legfájóbb pontját, a veszteségesen árult hardvert. csak csodálni tudom őket, annak ellenére, hogy sosem vennék wii-t.

Rod 2008.11.26. 21:21:44

VAN ZACK & WIKI 20 FONTÉRT!!!
süti beállítások módosítása