Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

[Wii] 10 nagyon várt játék Virtual Console-ra

2007.12.28. 01:50 - prezzey

Címkék: emulátor toplista nintendo wii snes nes multiplatform virtual console neogeo n64 emuláció

A Nintendo lehetővé teszi, hogy wifin keresztül némi pénz befizetésével klasszikus videojátékokat tölthessünk le Wiinkre, ezt hívják Virtual Console-nak. A kínálat folyamatosan bővül, a Nintendo konzolok mellett akár Sega Megadrive vagy NeoGeo játékokat is beszerezhetünk ilyen módon. Az elmúlt egy évben sok kedvencünket láthattuk újra viszont, de mik azok, amik még mindig hiányoznak? A Gémeskút kollektív Top 10 listája.

A számok nem helyezést jeleznek, csak sorrendiséget, mi ennek a sok jó játéknak egyformán nagyon örülnénk. A nevek azt jelentik, ki írta a rövid ismertetőt, és nem azt, ki szeretné az adott címet a leginkább - a lista első eleméért kapásból mindenki odavan:

1. Chrono Trigger (SNES) - prezzey

 Az egyik - ha nem a - legjobb szerepjáték Super Nintendóra, olyan alkotókkal, mint például Sakaguchi Hironobu, a Final Fantasy sorozat megteremtője; Uematsu Nobuo, minden idők egyik leghíresebb videojáték-zeneszerzője, és Toriyama Akira, akit talán Magyarországon sem kell bemutatni, mert az ő nevéhez fűződött az eredeti Dragonball képregény. A sztárparádénak megfelelő az élmény is, mi itt a blogon egy emberként rajongunk érte.
Esély:
A Square-Enix 50% esélyt adott neki tavaly februárban. Azóta nincs hír, de az sem elképzelhetetlen, hogy a Final Fantasy részekhez hasonlóan a Chrono Triggerből is készül felújított Nintendo DS változat, ebben az esetben Virtual Console-ra értelemszerűleg nem jelenik meg. Mindenesetre előbb a Final Fantasy IV DS jön.

2. Mother / Earthbound Zero (NES) - Ádám

Ez volt az a szerepjáték, ami szakított korának konvencióival. Alternatív világok helyett a Földön, a múlt helyett a jelenben játszódott, fantasy helyett sci-fi volt, őrült abszurd verbális és grafikus humorral. Képzeljük el, ahogy egy kertvárosi környezetben egyszercsak ránktámad egy cigiző varjú, akinek az életerőpontjait baseball-ütővel tudjuk csökkenteni. Legendás, igazi "elveszett játék", amit a japán siker után angolra fordították, de mire kész lettek vele, már Amerikában is kijött a Super Nintendo, és a marketingpénzeket inkább arra akarták költeni, így végül nem gyártották le a Mother nyugati változatát. 1997 környékén bukkant fel egy gyári bétaváltozat egy aukciós weboldalon, ezt egy gyűjtő megvásárolta, majd újabb adásvételek után elkészült egy számítógépen emulálható változat, ez terjedt el az interneten.
Esély: Valószínűtlen. Amerikában is csak a második rész jött ki, Európában egyik sem. Japánban a Gameboy Advance-ra készült harmadik részt minden idők egyik legjobb szerepjátékának tartják, de ez sem jött ki máshol vagy más nyelven.

3. Ogre Battle: March of the Black Queen (SNES) - tmarxell

A vicces név egy viszonylag egyszerű, de meglepően sokrétű taktikai / stratégiai játékot takar, ami egy időben borzalmasan beszerezhetetlen volt. (Japánon kívül persze.) Aki szereti a Final Fantasy Tactics-szerű játékokat, annak szerintem kötelező darab.
Esély: DS-re nagyobb valószínűséggel készülne el - de akkor jó eséllyel inkább a sorozat későbbi részeit portolnák át.


4. Legend of Zelda: Majora's Mask (N64) - prezzey

A Zelda-sorozat legsötétebb hangulatú tagja - talán ez a mellékelt ábrán is látszik, bizony ez a kép volt a játék dobozán! Lassan az egyetlen rész Link kalandjai közül a Virtual Console által emulált platformokon, ami még nem tölthető le.
Esély: előbb-utóbb biztosan hozzájutunk, csak a Nintendo szemlátomást nem szeretné egyszerre elsütni az összes garantált sikert. Összeállításunk leginkább várható befutója.

5. Tetris Attack (SNES) - prezzey

A nevével ellentétben ennek a logikai játéknak semmi köze a Tetrishez. Az alulról fölfelé emelkedő kősorokban cserélgetni kell a köveket: ha 3 vagy több kerül egy sorba, kiesik, ha  eléri a kőoszlop a képernyő tetejét, game over. Mi anno nagyon sokat játszottunk vele, én személy szerint többet is, mint az eredeti Tetrissel.
Esély: a japán változat - más történettel - Japánban már letölthető, talán Európában sem kell sokat várni. Addig játsszunk az aktuális folytatással, a DS-es Planet Puzzle League-gel - sajnos ennek sokkal kevésbé aranyos a grafikája, felnőttesebb lett a sorozat, ami meglepő módon nem feltétlenül vált előnyére.

6. Magical Drop 3 (NeoGeo) - prezzey

Örök akció-logikai kedvenc sorozatunk legjobban sikerült része, kellemes rajzfilmszerű grafikával, valamint némi (pszeudo-)misztikával. Ha valakinek tetszett az AstroPop, nos, ez az eredeti. A Mario Party-rajongók figyelmére pedig a táblásjáték-verseny üzemmód érdemes.
Esély: nem sok, az első rész SNES verziója már letölthető a Virtual Console-on keresztül, hiába sokkal jobb ez a változat. Ráadásul a GameTap-en hozzáférhető a Magical Drop 3 is, kérdés, nekik exkluzív joguk van-e rá.

 7. The Last Blade 2 (NeoGeo) - tmarxell

A NeoGeo-ra volt rengeteg jó verekedős játék, mint pl. a Samurai Shodown-sorozat, de én az összes közül mégis leginkább a The Last Blade-eket látnám szívesen. (Mind a kettőt :D) Nem azért, mert forradalmiak voltak, hanem azért, mert minden szempontból remek munkát végeztek velük a fejlesztők.
Esély: a japán játéktermekben állítólag a mai napig népszerű, és nem ez lenne az első SNK-játék a Virtual Console-on, úgyhogy van rá reális esély. Csak sajnos nem túl nagy.

  8. Ranma 1/2 Ougijaanken (SNES)
- prezzey

Még egy egymás ellen is űzhető logikai játék, a Super Nintendo bővelkedett az effélékben. Többek között arról nevezetes, hogy annak ellenére, hogy rajzfilmes tie-in, rendkívül élvezetes és új ötletet is tartalmaz. A lepotyogó kövek mellett ezentúl vannak ollók és papírok is, innentől a szabályok az ismert gyerekjáték nyomán bonyolódnak. Az eredeti rajzfilmből (amit ki nem állhatok) nem csak szereplők, hanem játékmechanikai elemek is megjelennek, pl. a vödör víz, ami... de hát nem lőhetünk le minden poént.
Esély: nem csak a szoftver, hanem a rajzfilm jogait is be kéne szerezni, úgyhogy azért ne készüljünk nagyon.

  9. Waku Waku 7 (NeoGeo)
- prezzey

Gyönyörű kézzel rajzolt 2D-s verekedős; a NeoGeo-ra - mint eredetileg játéktermekbe készült hardverre - mint fentebb is szó volt róla, rengeteg hasonló jelent meg, de a Waku Waku 7 sajátos japán humorával kiemelkedik a mezőnyből. Ha valaki szereti az animét és kedveli a paródiákat, kötelező darab, és még cséphadaróba oltott nyúl (vagy nyúlba oltott cséphadaró?) is van benne. HARAHARA ATTACK MOTION!!
Esély: sajnos eddig kevés NeoGeo cím jelent meg Virtual Console-ra, de úgy tűnik, a 2D-fightereken lesz a hangsúly. Reméljük, a Waku Waku 7 is hamarosan sorra kerül!

  10. Another World (multiplatform)
- prezzey

Számítógépeken kedveltük meg, de anno a kor összes konzoljára is megjelent jobb-rosszabb minőségű átiratban. Mi a jobbak közül szeretnénk egyet ebből a remek akciójátékból.
Esély: a jogok tavaly visszakerültek az eredeti szerzőhöz - igen, ez a program még abból a korszakból származik, amikor valaki egymagában készíthetett sikeres játékot. Azóta készült mobiltelefonos és WinXP verzió is, sőt a fejlesztő azt állítja, hogy szívesen hozzájárulna egy Virtual Console porthoz. Nos, kedves Nintendo?!

***

Zárásképp pedig annyit említenénk meg, hogy természetesen az összes fentebbi cím játszható számítógépeken emulátor segítségével, de ilyenkor a jogtisztaság érdekében rendelkeznünk kell az eredeti ROM tartalmakkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr13269628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása