Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Mit ne vegyél karácsonyra 1: A 10+1 legrosszabb Wii játék

2007.11.25. 16:20 - DobayAdam

Címkék: horror autó akció wii ügyességi top borzalmas szimulátor legrosszabb hellókarácsony minijáték

    Bár a külföldhöz képest még mindig a játékoknak csak a töredéke jelenik meg kis hazánkban, ezek között nagy számban előfordulnak azok, amik a nemzetközi összesítéseken rémesen rossz pontszámokat kaptak. Álljon itt most egy rövid lista azokról a játékokról, amiket mindenki annyira rosszra értékel, hogy ennyi ember nem tévedhet.
    Két nemzetközi összesítő-weblapot használtunk alapnak, az egyik a Metacritic, ami összegyűjti az egyes játékokról nyomtatott és online újságokban és magazinokban megjelent kritikákat, ezeknek pontszámokat ad, majd összesíti ezeket a ponszámokat jobb esetben 30-40 kritika alapján. A GameRankings hasonló elven működik, csak kevesebb játék van az adatbázisukban és kevesebb kritikát gyűjtenek össze hozzájuk.
    Akkor hát lássuk a legrosszabbak közül azt a tizet (+1 ráadás), ami Magyarországon már kapható, vagy a közeljövőben kapható lesz. Ezek azok a játékok, amikre mi is csak azt tudjuk mondani, hogy messziről kerüld el, nehogy pénzt adj ki rá.
    A tovább után: Alien Syndrome, Open Season, Wing Island, Rampage: Total Destruction, Happy Feet, GT Pro Series, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, Far Cry Vengeance, Escape from Bug Island, Super Fruit Fall, Rock and Roll Adventures és Anubis II.

Alien Syndrome
Mi ez: Űrlényes mászkálós-lövöldözős.
Összesített értékelés: 19. legrosszabb Wii játék (Metacritic, 51/100 pont); 4. legrosszabb Wii játék (GameRankings, 53.1%)
Miért rossz: Repetitív pályák, unalmas játékmenet, és a következő sarkon is csak újra ugyanaz a szörny jön elő. A kézi Playstationre, PSP-re írt játék átirata ez, és azt írják, azért is ilyen rossz, mert szinte csak felnagyították a játékot hogy kiférjen a tévéképernyőre.


Open Season
Mi ez: A Nagyon vadon című meséből készült játék.
Összesített értékelés: 18. legrosszabb Wii játék (Metacritic, 49/100 pont)
Miért rossz: Sok játékot próbálnak azzal eladni, hogy kicsiknek készült. Rossz kifogás ez a gyengén kivitelezett játékokhoz, mert a gyerekek az építőkockákkal is elvannak órákig, de az nem kerül tízezer forintba. A játék tesztelői leginkább azt javasolják a szülőknek, hogy vigyék inkább állatkertbe a gyereket, sokkal többet tanul.


Wing Island

Mi ez: Repülőgépszimulátor.
Összesített értékelés: 17. legrosszabb Wii játék (Metacritic, 47/100 pont); 3. legrosszabb Wii játék (GameRankings, 49.8%)
Miért rossz: Jó lenne a felfedezési aspektus, de rövid, bajok vannak az irányítással és unalmas. Olyan, mintha a grafikai és játékmotor tesztjét dobták volna piacra.



Rampage: Total Destruction
Mi ez: Szörnyek rombolják egymást és a világ városait a nyolcvanas években kitalált játéktermi játéknak ebben a konverziójában.
Összesített értékelés
: 15. legrosszabb Wii játék (Metacritic, 46/100 pont); 2. legrosszabb Wii játék (Gamerankings, 48.9%)
Miért rossz: Gyengén kivitelezett játék repetitív irányítással, rossz grafikával és olyan hangzással mintha egy autópálya-leálló vécéjében rögzítették volna a hangot.



Happy Feet
Mi ez: A Táncoló talpak című animációs filmből készült játék.
Összesített értékelés: 14. legrosszabb Wii játék (Metacritic, 46/100 pont)
Miért rossz: Körülbelül három darab minijáték van benne, amik közepes flash-játékokkal érnek fel. Rettenetes irányítású, monoton játék. Nehogy meggyőzzenek az aranyos figurák.




GT Pro Series
Mi ez: Autóverseny, amihez jár egy kormány is.
Összesített értékelés: 10. legrosszabb Wii játék (Metacritic, 41/100 pont)
Miért rossz: A hozzáadott kormány jó, de hamar elmúlik az újdonság érzése. Ami marad, az egy rossz grafikájú, rossz fizikával működő, rosszul kivitelezett játékelvű versenyszerűség. Ja, és az összes autó ugyanazt az egy hangot produkálja folyamatosan, ami leginkább egy méh zümmögésére hasonlít. Mintha retro-játéknak szánták volna, de retronak nem elég retro, csak rossz.

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
Mi ez: A Fantasztikus négyes-film második részét feldolgozó akciójáték.
Összesített értékelés: 9. legrosszabb Wii játék (Metacritic, 39/100 pont)
Miért rossz: Mész és ütsz, mész és ütsz, mész és ütsz. Olyan mint a régi lineáris verekedős játékok, csak nem az A-t kell nyomogatni, hanem a Wiimote-tal hadonászni. De ettől még nem lesz jó.




Far Cry Vengeance
Mi ez: First-person Shooter, azaz belülnézetes lövöldözős.
Összesített értékelés: 8. legrosszabb Wii játék (Metacritic, 38/100 pont); 1. legrosszabb Wii játék (GameRankings, 36.9%)
Miért rossz: Igencsak elsietett játék, tíz évvel ezelőtti ellenfél-intelligenciával, néha a Nintendo 64-et is megszégyenítő grafikával, ami ráadásul még be is lassul helyenként.



Escape from Bug Island
Mi ez: Japán túlélőhorror, amiben a csúnya mutáns bogaraktól kell megmenteni két barátunkat.
Összesített értékelés: 4. legrosszabb Wii játék (Metacritic, 36/100 pont)
Miért rossz: Ismét probléma a sok évvel ezelőttre jellemző grafika, a rossz irányítás, a céltalan kóválygás a játéktérben. A brit NGamer azt írja, inkább dobjunk egy pókot valakire, az sokkal izgalmasabb.



Super Fruit Fall
Mi ez: Logikai játék, amiben gyümölcsöket kell párosítani. Ritka játék, kis hazánkba valahogy mégis eljutott.
Összesített értékelés: Nincs (összesen 3 kritikát írtak róla)
Miért rossz: Mert gyümölcsöket kell párosítani, és ennyi. Az interneten két perc alatt jobb, ingyenes Flash-játékokat lehet találni.




Rock 'n Roll Adventures
Mi ez: Egy abból a harminc játékból, amit a Data Design Interactive nevű brit cég tervez piacra dobni a következő egy évben. Az eddig kiadott képekből úgy tűnik, a legtöbb játék ugyanaz az egy játék ugyanazzal a játékmotorral, csak más grafikával és más pályákkal.
Összesített értékelés: Nincs (összesen 3 kritikát írtak róla)
Miért rossz: A három kritika egyetért abban, hogy ez minden idők egyik legrosszabb platformjátéka. Semmi különbség nincs közte és a Data Design Interactive többi játéka között, amik ugyanilyen rosszak. Sokat elárul, hogy az Eurogamer tesztelője fél óra (!) után jutott el a játék 100%-os teljesítéséig. Nem mellékesen ugyanez a fejlesztő adta ki az Anubis II-t, ami nevével ellentétben semminek sem a folytatása, aminek a játékmotorja pontosan ugyanolyan, mint ennek, és ami a legrosszabb Wii játék címét vívta ki 19/100-as eredményével.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr41241197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prezzey · http://www.prezzey.net 2007.11.25. 16:59:33

A Super Fruit Fall egy az egyben a DOS-os Brix nevű játék konverziója, amit én láttam belőle, még a pályák is ugyanazok! Anno sokat játszottam vele.

Most hogy rákeresek a weben, a Brix pedig a Puzznic játéktermi játék konverziója, csak abban erotikus képek is voltak (LOL).

alma 2007.11.25. 23:07:46

A GT Pro Series-t próbáltuk. Hát tényleg siralmas...

Off:
Repetitív?!? Brrrrrrrr......grrrrrrrrrrrr!
Mi a baj az "ismétlődő" magyar szóval?

wendriner úr 2007.11.26. 01:46:28

hát wiinél egyelőre épp csak össze lehet rakni mondjuk egy stabil 8-as átlag feletti legjobb tizet. Metroid, Wii Sports, Lego Star Wars, Scarface, SM Galaxy, Zelda, Resident Evil eddig a tuti címek. ebből még egy csomó nem is kapható itthon...

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2007.11.26. 13:34:51

Alma: bocs, bölcsészbetegség. :) Repetitív, redundáns, hasonlók. Az eltén könnyen ráragad az emberre az ilyesmi.

prezzey · http://www.prezzey.net 2007.11.26. 19:57:13

A Fire Emblem - Radiant Dawn meg nem is jön ki Eu-ban egyelőre... De legalább lesz Zack & Wiki, viszont az is csak januárban. Nem tudom, mit gondolnak, mivel fogunk játszani a téli szünetben. (Jó OK, Mario Galaxy az egy.)

Ha nekem kéne tízet választanom az eddigi megjelenések közül:

* Super Mario Galaxy
* Zelda Twilight Princess
* Super Paper Mario
* Metroid Prime 3
* Resident Evil 4
* WarioWare Smooth Moves
* Zack & Wiki
* Fire Emblem Radiant Dawn
* DDR Hottest Party (ne röhögjetek, függő vagyok :D )
* Lego Star Wars

De ebből is kettőnek egyáltalán nincs európai megjelenési dátuma (Fire Emblem, DDR), a harmadik meg január végén jön :[

Látszik, hogy igazából a Nintendón kívül senki sem hitt abban, hogy érdemes erre a konzolra fejleszteni. Most már észbe kaptak (a legjobb: az Ubisoft elnézést kért a játékosoktól :D ), de ugye néhány hónap alatt nem lehet egy minőségi Wii játékot összerakni...

DS-re viszont rengeteg jó dolog van, most épp a Puzzle Questről nem bírok leszakadni, pedig hatalmas szemétség az egész. :D (Igaz, az lesz Wiire is, de szerintem ilyen játékokat csak kézikonzolon érdemes...)

alma 2007.11.26. 20:08:18

A Mario Party 8-at nem írtátok, mi sokat játszottunk a gyerkőcökkel vele. Mondjuk a sorozat előző 7 részét nem ismertük.
A Wii Sportot mindenki kifelejti, ami szintén csúcs kategóriás játék. Nekünk még (a szaksajtóval ellentétben) a WiiPlay is nagyon tetszett!
Mondjuk lehet, hogy csak a gyerekeim kora miatt. Lehet, hogy 10 év múlva már más lenne a toppon.

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2007.11.26. 21:43:17

"a legjobb: az Ubisoft elnézést kért a játékosoktól :D"
Tényleg? Ez komoly? Mondjuk nem csodálkoznék, mégicsak jó pár Ubisoftos játék van a legrosszabbak között.

"A Mario Party 8-at nem írtátok, mi sokat játszottunk a gyerkőcökkel vele."
Akkor majd kérlek számolj be róla, hogy nekik hogy tetszik, mert mi nem szerettük. Biztos megint a korkülönbség.
A WiiPlayt mi is szerettük, bár nem játszunk vele gyakran. Wii Sportsról egyelőre azért nem írtam mert hogy a géphez adott játék (remélem még mindig az), azon nem kell gondolkodni hogy azt megvegye-e az ember.

prezzey · http://www.prezzey.net 2007.11.27. 02:24:29

Az Ubisoft dolog halál komoly, a Wikipedián még a Nintendo Wii szócikkbe is bekerült:
"In an interview with German news magazine Der Spiegel, Ubisoft's Yves Guillemot and Alain Corre admitted that they had made a mistake in rushing out their launch titles, promising to take future projects more seriously."

Itt az eredeti cikk németül.

Wii Sportsról lesz a blogon valami, de az egyelőre titok, Ádám még te se tudod :D tmarxell csinálja.

prezzey · http://www.prezzey.net 2007.11.27. 02:26:55

Újabban megeszi a blog.hu a linkjeimet. Hrr!
Szóval itt az eredeti cikk:
www.spiegel.de/netzwelt/spielzeug/0,1518,485385,00.html
Onnantól érdekes, hogy "Neben den beiden Vorzeigetiteln..."

Rod 2007.12.03. 23:52:47

Tényleg sok a hulladék, de aki egy kicsit is képben van, az tudja mit nem kell megvenni :)
Nekem a karácsonyi programom a Metroid lesz, amit megjelenésekor megvettem már, de annyira kevés időm van játszani, hogy még csak 40%-nál tartok. Mondjuk nem is sietek vele, annyira gyönyörű játék; van, hogy csak mászkálok és nézelődök :D
Amiket viszont már most előrendeltem: No More Heroes + Super Smash Bros. Brawl
Sajnos ezek még odébb vannak... Lehet addig meggyőzöm magam, és befigyel egy Super Mario Galaxy is. Valaki játszik vele?

UserManual 2007.12.09. 23:05:52

Reszemrol az eddigi rangsor:

1.) Tiger Woods Golf 2008.
2.) Tennis (Wii Sports)
3.) Tanks (Wii Play) (szemelyes allatsagom:-)

Ecceruen azt kell keresni, ahol az iranyitason es a logikan van a lenyeg. (Ha eleget gyakorolsz kell a logika a a teniszben is;-)
Jo a Fifa 2008 es az NFSU Carbon is, de nem hasznalja ki elegge az adottsagokat.
A kosarlabda lehet meg jo es lattam egy pinpongot is (2 fajta van, de nem a Wii Play-es, hanem onallo progikent).

Iszonyuan varom a StarWars-ot es a kardozos jatekokat (bar van egy jonak kinezo kardozos, de nem mertem megvenni meg. Mondom meg;-)

(Ja, es projektor mindenkeppen kell;-)

UserManual 2007.12.09. 23:19:12

Kardozos jatekokokrol es a pingpongrol van vkinek elmenye?

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2007.12.09. 23:33:27

Rod: Metroid 3hoz még nem volt szerencsém, mert valahogy úgy gondoltam, hogy a GameCubeon előbb végigjátszanám az 1-t és a 2-t. Kezdek afelé hajlani hogy annyira baromi nehéz az 1 (napokig küszködtem az egyik korai főellenséggel, azzal a nagy növény-izével), hogy hamarabb lesz a 3 és elolvasom valahol hogy mi történt az előző részekben :D

UserManual: Én eddig csak a Wii Playes és a Sonic & Marios pingpongot próbáltam. Van egy "Rockstar Games presents Table Tennis", és bár közepesen magas az összesített eredménye a Metacriticen, a negatív kritikák egyértelműen nagyon lehúzzák az irányítás miatt.
Konkrétan kardozós játékot még nem próbáltam, elkezdtem anno a Red Steelt de annak is nagyon nehézkes volt az irányítása (nem csoda hogy az is le lett húzva), lehet hogy majd újra előveszem mert szeretném megnézni hogy milyen a konkrét kardozás benne (még csak a lövöldözős részekig jutottam).
Ahol viszont van kardozás, az a Wario Ware: Smooth Moves egyik "főellensége", és abban jól viszi a kardot, szóval elméletben meg lehet csinálni jól.
süti beállítások módosítása