Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Gémeskút 2008

2007.12.30. 22:28 - prezzey

Címkék: gépház jönjönjön

Egy kellemetlen bug miatt az elmúlt napokban érdekes jelenségeket tapasztalhattak olvasóink; azt nem állítjuk, hogy a hiba elhárult, mindenesetre megpróbáljuk kikerülni és a késést igyekszünk behozni. Ezúton is elnézést kérünk, cserébe január elején valami egészen bizarr dologgal szeretnénk meglepni titeket. Most pedig következzen 2008 eleji előzetesünk! Mi várható a Gémeskúton jövőre?

Még több PS2
A Sony előző generációs konzolja továbbra is jól fogy, bizonyára olvasóink közül is többen kaptak belőle valamelyik ajándékozási alkalomra - a Gémeskút birtokában lévő PS2-k száma mindenesetre megduplázódott (most már kettő van!), úgyhogy hamarosan erre a platformra készült játékokat is bemutatunk. Lesz Final Fantasy, Miou pedig a Persona 3-mal él hetek óta szimbiózisban, és ha sikerül őket hosszantartó egészségkárosodás nélkül szétválasztanunk, abból is lesz kritika. Megjelenik a Gémeskút egyik kedvenc szörnyetege, igaz, az ő teljesítménye leginkább a rossz játékokra specializálódott blogokra kívánkozna, de psszt!

Még több Nintendo

Szeretnénk a közeljövőben az idei év vége összes jó Wii játékáról írni - ez magában foglalja egyben azt is, hogy nincs belőlük olyan sok, de azért találtunk párat. Lesz Metroid Prime 3, Lego Star Wars, a régebbiek közül az Excite Truck, a Super Monkey Ball, a  Trauma Center és végre-valahára a Super Paper Mario is sorra kerül. Nintendo DS-re pedig jön legelőször is a Worms: Open Warfare 2, a Contra 4, a régebbiek közül pedig az Another Code, de őket nem fogjuk mindet dicsérni.

Még több taktika

Hardcore-abb olvasóink számára számos körökre osztott taktikai címet találtunk, a már beharangozott Panzer Tacticsről lesz hamarosan részletes leírás, de az anime-kedvelők sem maradnak csemege nélkül: jön a Luminous Arc, habár ez a játék inkább szép, mint okos. PC-sek számára pedig lesz Battle of Wesnoth - ez a program már régóta ott díszeleg a fejlécünkben, itt az ideje, hogy írjunk is róla!

Még több retró

Az elmúlt hónapokban újra Commodore 64-lázban kezdett égni az ország, ebből mi sem maradhatunk ki, leporoljuk a nagylemezeket és megnézzük, melyek gyerekkorunk azon játékai, amik nemcsak megdobogtatják a szívünket, de ma is megállják a helyüket. Ellátogatunk továbbá a régi idők konzoljainak játékaihoz is, a Wii-re ugyanis már számos Virtual Console játék tölthető le az internetről eredeti áruk töredékéért, úgyhogy szépen sorra vesszük, ezek közül melyikeket érdemes beszerezni.

Még több ingyen cucc

Lesznek webes és offline játékok, és azok számára, akik konzolra is ingyen szoftvert szeretnének, hamarosan elindul homebrew rovatunk. Az első részből megtudhatjuk, hogyan alakítsuk Nintendo DS-ünket helyes és hasznos kis rajzeszközzé! PC-re pedig a Windows mellett lesznek linuxos programok, elsősorban azoknak, akik végképp elszánták magukat arra, hogy munkahelyi termelékenységünket nullára redukálják.

Még több egyéb

A homebrew mellett másik sorozat is indul - igazából még az év vége előtt el szerettük volna kezdeni, de a blog.hu közbeszólt -, bemutatjuk a játékvilág nagyjait, az arcokat a programok mögött, a bitvilág Chuck Norrisait és MacGyvereit. Johnny Chung Leetől Brian Reynoldsig lesz mindenki, és ha egy-két exkluzív interjú is becsúszik, senki se lepődjön meg! Lesz videojátékos könyvkritika, dokumentumfilm, valamint természetesen továbbra is rendszeresen beszámolunk az aktuális hírekről, eseményekről.

...és végül...

Még jobban szeretjük olvasóinkat

A legnépszerűbb keresőkifejezéseknek idén a "táncszőnyeg", a "Super Mario" és a "Dragon Ball" különböző változatai bizonyultak; fog akadni bőven mindháromból. Jön a Mario & Luigi Partners in Time, lesz Mario Virtual Console-ra, Linuxra,  Rakéta írógé-- na arra talán nem, cserébe viszont lesz Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3, valamint retró DBZ összeállítás. Folytatódik a Mozogjunk a gép előtt, és természetesen mihelyt feltűnik a boltokban a Dancing Stage Hottest Party, azonnal lecsapunk rá!

Hozzászólásokat szívesen várunk, ez most a szilveszteri kívánságműsor helye -  ti mit szeretnétek jövőre látni a Gémeskúton?

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr51279493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acsalint 2007.12.30. 23:32:38

Én személy szerint rendszeres bejegyzéseket szeretnék látni mert naponta 10x frissítem mindig és csak ritkán van friss husi:) Egyébként minden tiszteletem a tietek és csak így tovább

prezzey · http://www.prezzey.net 2007.12.31. 00:34:17

Hát sajnos nekünk ezé' egyelőre nem nagyon fizet senki se (a Google Adsense az röhej), úgyhogy a napi sokszori frissítés még egy ideig biztos nem fog menni. Azért próbálkozunk, meg különböző pénzszerzési tervek is vannak... addig is kattintgass a hirdetésekre ;]

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2007.12.31. 16:16:08

Amikor elkezdtük ezt a blogot, tudatos döntést hoztunk hogy nem leszünk az ikszedik magyar játékos oldal amelyik ír egy-három külföldről lefordított mondatot minden játékról aztán hátradől abban a tudatban hogy a sok cross-linkelés miatt őt fogja kidobni a google, illetve nem leszünk az ikszedik magyar játékos blog ami minden nap beköt öt youtube-videót egy rendezetlen, rendszerezetlen oldalon. A minőség mellett döntöttünk a mennyiség helyett, és mivel mint prezzey említette nem ebből élünk, ez mellékproject azok mellett a dolgok mellett, amiket azért csinálunk, hogy ki tudjuk fizetni a számlákat meg hasonló úri szeszélyek. :)

miou 2007.12.31. 23:42:03

hát én azt szeretném, hogy ne tudjam, melyik ujjamat harapjam meg, azaz legyen túl sok időm játszani (mert az jó) vagy özönöljenek el a megrendelések, és egyáltalán ne legyen időm játszani...az eredmény mindenesetre itt is manifesztálódik majd ;]

megido, megidola....

Rod 2008.01.02. 20:12:23

Nintendo, Nintendo, Nintendo! :)
Ezen belül is Wii! Sajnos eddig nem volt normális magyar nyelvű oldal, aki Wii címekkel foglalkozott, ti vagytok az elsők, szóval tartsátok meg eme jó szokásotokat! A Budokai Tenkaichi 3 ismertetőt pedig várom szeretettel, nekem a 2 van meg, az nagyon jó :)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.01.05. 18:43:56

Lesz, mondjuk a Budokai Tenkaichi 3 egyelőre PS2-re van meg, úgyhogy a Wii irányításról halvány elképzelésünk sincs. De ha nagyon bejön, akkor úgyis megvesszük Wiire, mert abban a verzióban lesz online multiplayer. (mondjuk január 25-én jön ki, úgyhogy addig ráérünk eldönteni)

Amúgy engem az szomorít el kicsit, hogy nincs offline Nintendo újság magyarul (mármint nem vegyes konzol, hanem kimondottan Nintendo). Persze kis ország kis piac, meg nem is olyan népszerű konzol idehaza... míg pl. Ausztriában szabályosan ölték egymást az emberek a játékokért karácsony előtt. (Mondjuk a Super Mario Galaxy Mo-n is elfogyott az utolsó szemig, de kérdés, mennyit hoztak be...) Persze ha az új Metroid nyomán az összes hardcore gamer úgy dönt, hogy neki KELLKELLKELL egy Wii, akkor lehet, hogy ez változni fog ;) Én azon lepődtem meg, hogy a legutóbbi PC (!) Guru címlapon hirdette a Super Mario Galaxyt:
www.pcguru.hu/pcguru/img/galery/1708_2008-01_cimlap.jpg
(belül meg köröket áradoztak róla)

Lehet hogy majd írnunk kéne angol/német Nintendo újságokról, de egyáltalán lehet olyanokat kapni valahol Budapesten? Utána kell néznem. (Bécsig nyilván nem megy senki el csak ezért...)

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.01.05. 22:03:33

Á, a költségeket számítva semmi értelme nem lenne Nintendo újságot indítani, nincs rá felvevőpiac, nem térülne meg. Ez viszont érdekes, hogy a PC Guru indított Konzol mellékletet (vagy ez csak one-shot dolog volt?) Mert én is maximum ezt tudom elképzelni, hogy egy minőségi konzolos/játékos melléklet egy magyar magazinban (amit szakértőként mi írnánk, természetesen :D)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.01.05. 22:51:57

Nem, ez rendszeres már egy ideje, de eddig inkább Xbox meg PSP volt... (legalábbis úgy emlékszem, nem számoltam meg a cikkeket darabszámra.)

Tudom, hogy nem térülne meg, épp azért vagyok szomorú.

Amúgy tisztán konzolos újságok vannak magyarul, szerintem az is járható út, de pl. a nemrégiben megszűnt Play-ben (HJT abból lett a Guruban a konzol melléklet) emlékeim szerint nem is volt Nintendo. Meg ha valakinek csak egyfajta konzolja van, az nem igazán érez késztetést az egész újság megvételére, pláne nem, ha nem is igazán ő a célközönség (én az 576 kapcsán érzek így, szerintem az tizenéves HC gamer fiúkra van belőve... a HC gamer még valamennyire oké, a másik két tulajdonságot nagy jóindulattal sem tudhatom magaménak.).

Csokis 2008.01.11. 18:17:35

A lényeg, hogy folytassátok az NDS játékok leírásait, bemutatásait! Ezen kívül még egy helyet tudok, ahol vannak NDS cikkek magyarul (nem akarok reklámot, így nem írom) és ennyi! :( Egyszerűen érthetetlen, hogy itthon jóformán alig foglalkozik valami a Nintendo termékekkel. Mind online, mint pedig offline! Egy újság jut eszembe, ahol van 1-2 oldal melléklet NDS-ről (Game Master) és mindössze 2-3 online oldal. Nagyon nagyon lehangolónak találom. Maradjatok meg az "üdítő kivételnek"! ;)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.01.13. 00:05:23

Folytatjuk... feltéve, hogy a többiek túlélik a vizsgáikat :P Azért erre elég jó esély van, de némi szurkolás sosem árt. Most két vagy három DS játékról is van cikk készülőben, jövő héten szerintem ki is kerülnek (majd rugdosom a többieket, mert ebből csak egyet írok én ;) ).

Szerintem annak, hogy Mo-n alig írnak bármiféle Nintendo dologról, az az oka, hogy több újság is nagyon erősen a Playstation mellé állt még sok-sok évvel ezelőtt. Ez abban a konzolgenerációban teljesen jogos is volt, de külföldön azóta erősen megváltozott a piac... pl. újabban a PSP-DS rivalizálás mindenhol nagyon egyértelműen a DS javára dőlt el, kivéve Magyarországon (meg még talán néhány más régióbeli országban, de tőlünk nyugatabbra nem jellemző Európában sem). Miután a nyugati keresetek magasabbak, ott az emberek megengedhették maguknak régebben is, hogy egyfelől akár több konzolt is vegyenek, másfelől hogy ne azt vegyék, amiről a legtöbb újság ír (pláne hogy akkor hol volt még a blogoszféra). Így azoknak a konzoloknak is mindig volt rajongótábora, amelyek éppen az aktuális generációban gyengébben teljesítettek. (Pl. tipikus eset a Gamecube.) Magyarországon viszont volt a Playstation tábor és a PC tábor, Nintendo alig, Xbox is csak az utóbbi időben jött föl. Épp ezért hiába van most már internet, ahol látni lehet, hogy a DS-re mennyivel jobb a játékkínálat, stb., de az emberekben megmaradt, hogy "A" konzol azért mégiscsak a Playstation, és akkor olyat vesznek hordozhatóban is.

Lassan talán Magyarországon is kialakul a változatosabb konzolos kultúra, habár nem feltétlenül azért, mert a konzolok annyival olcsóbbak lennének, hanem mert egyre aránytalanul drágább az aktuális PC-s játékokhoz szükséges hardver. Mondjuk egyelőre szerintem idehaza a legtöbben Xboxra állnak át PC-ről (az is van hozzá a legközelebb 'szellemiségben', szóval érthető).

De a fentebbiekből aztán vicces helyzetek adódnak, mint amikor a magyar konzolos online lapok egyike rendszeresen PS3-Xbox360 háborúról ír, amikor világszinten messze a Wiiből adtak el a legtöbbet. Persze a PS3 és az X360 egyaránt a hardcore gamerek táborát célozza, a Wii meg nem, szóval a hardcore gamer piacon jogos lenne, összesítésben viszont nem... de ez a különbségtétel már nem mindig jelenik meg, ami legalábbis furcsa.
süti beállítások módosítása