Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Év végi európai Nintendo DS megjelenések

2007.11.18. 02:33 - prezzey

Címkék: hírek nintendo ds jönjönjön hellókarácsony


Mik jelennek meg időben az ünnepekre, mik csak utána, és mik azok a címek, amik még a téli szünetbe se férnek bele? A Wii megjelenések után most következik az év végi Nintendo DS megjelenések teljes listája az Amazon.de adatai alapján, valamint némi elemzés: a helyes kis kézikonzol a nyugdíjasok után a tizenöt év alatti lányok szívére és vásárlóerejére is pályázik, de lesz-e mit játszaniuk a hardcore stratégáknak? Folytatódik-e a kalandjátékok reneszánsza? Aki tovább olvas, minderre választ talál.




Csakúgy, mint Wiire, DS-re is rengeteg filmes, rajzfilmes játék jelenik meg, ezekkel kapcsolatban hasonlókat lehet írni itt is, mint ott már megtettük. DS-re emellett egyre inkább felbukkannak a klasszikus PC-s játékok konverziói - ez örömteli hír lehet, de a Settlers DS hatalmas bukása után azért fő az elővigyázatosság. Talán a játékfejlesztők tanultak a fiaskóból - a PC-s Settlers második részének DS változata annyira tele volt hibákkal, hogy több magazin egyenesen felszólította olvasóit, hogy semmi esetre se vegyék meg -, és kicsit visszábbvesznek az iramból, de a karácsonyi szezon közeleg... lásd még Arena Plaza. Azért talán nem árt meg kipróbálni a Mystet, a kilencvenes évek egyik legsikeresebb PC-s játékát, ha akkor valaki kimaradt a jóból. (Esetleg érdekes lehet még az irodai időrablás koronázatlan királya, a Moorhuhn is, habár azért gondoljunk bele, biztosan ezt akarjuk?)

Nem egy az egyben PC-s konverzió, de nagy mértékben a stílusteremtő Panzer General által inspirált a Panzer Tactics, még a készítői szerint is. (Emlékszik még valaki az SSI-re?) Ez igazi keményvonalas körökre osztott taktika lesz, és ha minden jól megy, hamarosan részletesen írunk róla. Érdekessége még, hogy földrajzilag is közel áll hozzánk, egy bécsi fejlesztőcsoport áll mögötte... éppen ezért kicsit furcsa, hogy Amerikában már megjelent, ide viszont csak december elején ér el. Képeink is ebből a játékból vannak, az amerikai kiadó weblapjáról - sikerült kellően elrettenni?

A különböző filmes - és kiváltképp rajzfilmes - tie-in játékok és a PC-s feldolgozások mellett a másik nagy 'hullám' a tizenéves vagy még annál is fiatalabb lányokat célzó játékok sora. Hatalmas mennyiségben jönnek a különböző állatklinika, kutya-macska-"szimulátor", lovacskázó, gazdálkodó, főző programok, úgyhogy valószínűleg létező igényt töltenek be. Rengeteg a német fejlesztésű cím, de számos külföldi játékot is importálnak a germán cégek - már most is, Bécsben az a tapasztalatom, hogy mindenhol bele lehet futni ezekbe az apró lovas-rózsaszín dobozokba. De az ünnepekkel ez még csak fokozódni fog. (Bevallom, nőnemű létemre kb. az egyetlen ilyen jellegű program, amit élveztem, a PC-s Princess Maker 2 volt az ősidőkből, a lómánia pedig sosem érintett meg, úgyhogy a témát meghagyom másoknak.)

Viszont a kalandjátékok is jönnek, habár kisebb mennyiségben, és szintén javarészt PC-ről. Lesz Ankh, Runaway 2 (habár nekem már az első rész se tetszett), és a németek itt is bedobják magukat. Akik a Kawashima's Brain Training miatt vettek DS-t, azok sem fognak csalatkozni, lesz Eye Training, keresztrejtvény, még több agyserkentő, sakk,  póker, minden. (Szélesebb körű érdeklődésre tarthat majd számot az egész életünket videojátékká változtató My Life Coach, de arra még egy kicsit várni kell.)

Mi nem lesz? Az érdekesebb címek közül csak 2008-ban jön a Geometry Wars és a Sonicos-Mariós olimpiás hajtépés, valamint meglepetésre csúszik a Final Fantasy Revenant Wings, ez annál inkább érthetetlen, hogy több német magazin már hónapokkal ezelőtt beharangozta az ünnepekre. Ennyire nehéz lenne a fordításokat összehozni? Ez annál is nagyobb baklövés, hogy a DS teljesen régiómentes, úgyhogy az angolul beszélő rajongók várhatóan beszerzik a játékot a tengerentúlról, vagy fogják magukat és ... hát igen, letöltik valahonnan. Ilyen rajongótáború sorozatoknál hasonló intézkedések csak a kalózkodást fogják serkenteni; de erről majd egy másik cikkben lesz szó...

És most következzék a lista:

November 16:

Beetle Ju DS
Bomberman Story
Chicken Attack
Chronos Twins
FIZZ
Frisbee Disc Sports 
Mein Pferd
Meine Tierarztpraxis
Mr. Slime
The Golden Compass

November 20:

Prey the Stars

November 21:

Pro Evolution Soccer 2008

November 22:

Asterix on the Olympic Games
Boogie
Boulder Dash Rocks
Lucky Luke: Go West!
MTV Fan Attack
My Horse & Me
Need for Speed ProStreet
Shrek - Ogres and Donkeys
SNK Versus Capcom Card Fighters
World Series of Poker 2008

November 23:

Ben 10 - Protector of the Earth
Cars: Hook International
Eye Training
The Three Investigators - The Secret of Skeleton Island
Kreuzwordrätsel
Mario Party DS
Mega Man - Star Force Leo
Meine Haustierfarm
Moorhuhn
Schach Attacke
Warhammer 40000 - Squad Command

November 29:

Bee Movie
Jenga
LifeSigns - Hospital Affairs
Tierliebe groß gescrieben: Haustierarzt
Verwünscht
Wild & Frei: Abenteuer Pferderücken

November 30:

Ankh: Curse of the Scarab King
Bratz - 4 Real
Looney Tunes - Duck Amuck
My Animal Centre in Australia
Puzzle Quest
Runaway 2 - The Dream of the Turtle
Sarah - Die Hüterin des Einhorns
Schach & Matt
Solitaire DS
Spongebob & Friends
Steel Horizon
Winx Club 3
Yu-Gi-Oh! - GX Card Almanac

December 3:

Panzer Tactics
TKKG Detektiv Gesucht

December 6:

Deal or no Deal

December 7:

Myst

December 15:

Star Wars - Empire at War

December 31:

Barbie - Island Princess
Geometry Wars: Galaxies
Hot Wheels: Beat That!
Powerplay Pool
Tennis Master

Január 11:

Alvin and the Chipmunks
Ferrari Challenge

Január 18:

Balls of Fury

Február 7:

Tabaluga - Grünland in Gefahr

Február 29:

Cooking
Godzilla: Unleashed

Március 31:

Alone in the Dark 5
M&M's Break'Em
Mario and Sonic at the Olympic Games
Miami Nights
My Vocabulary Coach

"Hamarosan":

Final Fantasy XII - Revenant Wings

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr25230588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása