Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retro (10) retró (7) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Ajándékozási körkép 2: PC-s játék 5000 Ft alatt

2007.11.26. 00:35 - prezzey

Címkék: kiegészítő star wars stratégia taktika rpg hellókarácsony körökre osztott 5000ft civilization

Karácsonyi ajánlatunk második részében azt kíséreljük meg kitalálni, ötezer forintból milyen PC-s játékokat lehet érdemes megvásárolni. Ez az árkategória a nagyon olcsó, illetve nagyon régi címek fölött van eggyel, már akár tavalyi játékokat is vehetünk ennyiért; viszont jóval kevesebb szoftver tartozik ide, mint a rendszerint 2000 Ft alatti olcsóságok közé, vagy a 'határ a csillagos ég' kategóriába. Ennek ellenére azért találtunk érdekes dolgokat, és persze a felsorolás ezúttal sem kimerítő, a ti hozzászólásaitokat is várjuk!

Számomra a sok pocsék vagy legjobb esetben jó közepes Csillagok Háborúja-játék után hatalmas meglepetés volt a Star Wars: Knights of the Old Republic első és második része. Ha valaki szereti a történetorientált, de azért megfelelően akciódús számítógépes szerepjátékokat, ezeket semmi esetre se hagyja ki, még akkor se, ha egyébiránt kiütést kap George Lucas univerzumától. Mindkét rész az eredeti filmek előtt többezer évvel játszódik - nem, nem lesz Jar-Jar Binks -, abban a korban, amikor a Jedi rend nem a rég elveszett tudás őrzőinek maroknyi csapata, hanem a galaxis félve tisztelt rendfenntartó ereje. Választhatunk, hogy őmelléjük állunk-e, vagy inkább az Erő sötét oldalára, és bizony az események döntésünk függvényében egészen máshogy alakulnak; ilyen módon mindkétszer legalább két végigjátszással számolhatunk. A partinkba bevehető karakterek mind igazi egyéniségek, a maguk sötét titkaival és sajátos motivációival. Játékprogramban (főleg nem japán játékprogramban) ritkán látunk ennyire kidolgozott, összetett, és felnőttek számára is élvezetes történetet - habár most megindultak errefelé a fejlesztők, és a Mass Effect és a Witcher karácsonyi sikerének függvényében tartós trenddé válhat erre a célcsoportra is irányozni címeket. Mivel egyelőre még nincsen olyan sok ilyen játék, mindenképpen megéri addig is visszatekinteni és ha anno lemaradtunk róla, a KotOR-t is kipróbálni. Aki gyerekkorában szerette a fénykardozást, de az új filmtrilógia már kiábrándította, annak egyenesen kötelező! Hátrány: a második rész vége (a szűkre szabott határidők miatt) kissé zavaros, de ezért bőven kárpótol a lehetőség, hogy a főszereplő mellett ezúttal a többi karaktert is más-más oldalra téríthetjük. 3490 és 3990 Ft.

Trailer (mást nem mertem belinkelni, hogy le ne lőjek semmit előre):


Aki szereti az elgondolkodtató időtöltést, valamint enyhe megalomán hajlamokkal rendelkezik (én bevallom, ilyen vagyok), az a Civilization IV-t próbálja ki! Itt kis csoportnyi telepessel meg néhány felderítővel indulva hatalmas világbirodalmat kell kiépítenünk és végigküzdenünk magunkat a történelmen - a sorozat bátran nevezhető a körökre osztott stratégiai játékok királyának. Az előző három rész ismerete nem szükséges, mindig a kőkorban indulunk, és alapos bevezetőt nyújtanak a legegyszerűbb nehézségi szintek. Nem muszáj Dzsingisz kánként végigvérengznünk magunkat a kezdetektől az űrkorszakig, "hódíthatunk" fejlett kultúránkkal, tudományunkkal, diplomáciánkkal, vagy új elemként vallásunkat is terjeszthetjük más népek körében. A többjátékos opciók szintén bőségesek, játszhatunk egymás ellen, de akár szövetséget kötve is törhetünk a csillagokig.

A Civilization kiegészítői közül leginkább a Beyond the Sword ajánlható, ez 3990 Ft-ért annyi újdonságot hoz, hogy egy pénzéhesebb kiadó akár Civilization V-ként is megjelentethette volna kétszer ennyiért - de mivel nem így döntöttek, ezért a futtatáshoz kell az alapszoftver. A megszokott új egységek, épületek, térképek, hadvezérek stb. mellett a játékmenetben is számos a változás - pl. a kémkedést teljesen áttervezték, apróságból nagyon élvezetes és jól használható játékelem lett; de lehetne említeni a véletlen eseményeket, természeti csapásokat és jópofa küldetéseket is (pl. találd meg a szent hegyet), amelyek igazán felpezsdítik a hosszú köröket. (Sajnos az 5000 Ft-os limitünkbe nem fér bele, de megvásárolható a Civilization IV az összes kiegészítőjével együtt csomagban kb. 7000 Ft-ért.)

Játékmenet-bemutató:



Két másik programot csak azért nem tárgyalnék részletesebben, mert mások megteszik helyettem itt a blogon - a valós idejű stratégia kategóriában az Age of Mythology Goldról Miou fog írni még a héten, ez 2990 Ft-ért juthat a birtokunkba, tmarxell pedig az UFO Afterlight taktikai játékot fogja mindenki figyelmébe ajánlani (4990 Ft).

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr39240809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása