Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

[Hírek] [DS] Chrono Trigger, Final Fantasy IV és Castlevania a láthatáron

2008.07.10. 08:00 - DobayAdam

Címkék: remake ds 3d rpg square platform 2d final fantasy sequel castlevania jrpg

     A folytatások és remake-ek korát éljük a számítógépes és konzolos játékok terén is, a nagy gyártók-kiadók egyre inkább folytatják azt a gyakorlatot, hogy a meglevő, jól menő termékeikhez ragaszkodnak. Ez gyakran üdvös, máskor rettenetes eredményeket hoz, most három, elég jónak ígérkező, 2008 végén megjelenő címbe kukkantunk bele. Tovább után képekkel és videókkal a Chrono Trigger DS, a Final Fantasy IV és a Castlevania: Order of Ecclesia.

    Egy héttel ezelőtt élesítette a Square-Enix ezt az aloldalát. A szemfülesek már akkor kiszúrták, hogy ez az óra ezzel a hangefekttel csak egyet jelenthet: DS-re érkezik a Chrono Trigger, minden idők egyik legjobb számítógépes játéka, mint olyan -- a Square sztárcsapata által jegyzett időutazós szerepjáték forradalmi újításaival, játékmenetével, izgalmas és szövevényes történetével,  mesterien kidolgozott szereplőgárdájával, nemlineáris játékmenetével és legendás zenéjével évről évre rendre a top 5-be, top 10-be vagy top 20-ba kerül a világ legjobb játékait összegyűjtő nemzetközi szakmai és rajongói listákon. Mi Virtual Console-ra vártuk a megjelenését, de ezek szerint a Square-Enixnek más tervei vannak.
    A Square nem tervezi a Final Fantasy III-hoz és IV-hez hasonlóan a szoftver 3D-esítését (én ennek nagyon örülök), viszont amit ígérnek, az a wireless multiplayer, az érintőképernyő támogatás és plusz egy teljesen új pálya. Ez utóbbitól kicsit ódzkodom, mert annak idején nem voltam elájulva a Final Fantasy IV Gameboy Advance változatának "extra" dungeonjától, ami gyakorlatilag egy nagy összedobált terep volt sok szörnnyel, még messziről sem hasonlítva az eredeti brilliáns pályatervezési munkára. Mindenesetre az már jó lenne, ha a Square-nél előszednék a régi terveket és extra helyszínnek betennék az eredeti játékból kimaradt Singing Mountaint, amihez Yasunori Mitsuda még a zenét is megírta. Egyelőre egy teaser trailer látott napvilágot, amiből sok nem derül ki, de a semminél jobb. Amerikai megjelenési dátumnak 2008 karácsonyát kaptuk, ami ki tudja mit jelent Európára nézve.

    Maradjunk a Square-nél, ugyanis szeptember 26-ai megjelenési dátumot kapott a Final Fantasy IV, ami a klasszikus SNES-szerepjáték újabb remake-je. Mivel más készíti ezt a verziót, mint a GBA-változatot, van remény arra, hogy minőségi lesz a végeredmény, bár igazából nekem a Final Fantasy III DS se tetszett túlságosan (legalábbis azt nem tudom  hogy sikerült nem észrevenni fejlesztéskor, hogy ha három lépésenként jelennek meg szörnyek, az irtózatosan idegesítő tud lenni), hát majd meglátjuk.
    3D videókat, 3D világot, új helyszíneket, átdolgozott játékmenetet ígérnek a fejlesztők. Ez megint felemás egy kicsit, mert pl. biztosan megszüntetik az eredeti játékból a felvehető tárgyak listájának limitjét, vagyis hogy a különböző helyeken levő nagydarab Chocobonál elhelyezett cuccainkon kívül limitált a felszerelés mennyisége, így folyton sakkozni kellett. Remélem azért valahogy elérhető lesz majd a nehéz üzemmód is. A 3D világ meg egyszerűen nem szép, amikor ekkora retro-láz van és a DS-en gyönyörűeket lehet csinálni 2 dimenzióban is (ld. a hamarosan elemzés tárgyát képező Final Fantasy Tactics A2-t), nekem a képek alapján hiányoznak a bumszli kis figurák.

    Utolsó hírünk a Castlevania platfom-szerepjáték hibridsorozat legújabb DS-es darabja, amiről szintén mostanában látott napvilágot egy előzetes videó. A Castlevania: Order of Ecclesia a rendkívül sikeres (és jó) Dawn of Sorrow és a Portrait of Ruin epizódokhoz hasonlóan a sorozat jelenlegi guruja, Koji Igarashi producer irányítása alatt áll, a videó meg magáért beszél. Sokat még nem tudunk az új játékról azon kívül, hogy kronológiailag a Symphony of the Night után fog játszódni, valamikor az 1800-as években, és a Drakula elpusztítására megalakult, egymással versengő csoportok (szép sport) történetét követhetjük benne nyomon, a szokottól eltérően egyetlen női főhőssel. Őszi megjelenést mondanak neki, de egyelőre csak Japánra és Amerikára.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr91560235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deadcabbit · http://deadcabbit.blogspot.com 2008.07.10. 13:46:04

NEM AKAROM!!!
Az eredetieket akarom Final Fantasy-ből, és Chrono Triggerből, nem kilúgozott pixeles 3d-s moslékokat; Castlevania-t már annyira unom, abból már semmit nem akarok. És most lehet megkövezni.

Amúgy pont a minap nyomogattam a Silent Hill nemtudomhányat: továbbra is állítom, kellene venni kilóra néhány forgatókönyvírót / kreatív csapatot és neki lehetne állni a remake-ek helyett ÚJ játékokat fejleszteni. Mondjuk fogyasztható történettel.

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.07.10. 14:01:55

Én azzal ki tudnék egyezni, ha
- a Final Fantasy IV-be simán semmi fejlesztés nélkül visszatennék azt a 75% kimaradt dialógust, amit az eredeti fordítás során kidobtak idő- és helyhiányban.
- a Chrono Triggerbe betennék azt ami még kimaradt szintén idő- és helyhiányban az eredetiből

A Castlevaniát meg szeretem, a Sorrow sorozat nekem bejött meg a Portrait is, bár igazából csak ez az egyetlen értékelhető minőségű rpg-platform hibrid sorozat most, szóval igazából a műfaj miatt vagyok elkötelezett mellette.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.07.10. 16:03:03

A Final Fantasy III DS szerintem játszhatatlan, vagy legalábbis minimum szuperidegesítő - amiatt, amit az Ádám is ír, hogy két lépésenként van egy random encounter.

Nem tudom, miért erőltetik annyira a 3D-t, amikor a DS *az* a platform, amire gyönyörű pixelgfx-et lehet tolni, a Lite képernyője tűéles, a méretezése ideális (és kettő van belőle :) ), stb. Habár az új Fire Emblem 2D és meglehetősen ronda :D
www.dsfanboy.com/photos/fire-emblem-ds/907341/
(a portrék tetszenek, de a többi...)

Ádám:
FFIV GBA-val a béna extra pályán kívül van valami bajod, hogy hasonlítanád az eredetihez? (Úgy értelmeztem, hogy játszottál mindkettővel)

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.07.10. 19:25:38

prezzey: a szöveg sokat nem változott, és a játék sem, kivéve hogy lehetett egy idő után tetszés szerint pakolni a szereplőket a csapatba (amit hülyeségnek tartok, mert az eredeti játékban az direkt úgy lett kitalálva). Elvileg rettentő jó side questek vannak még a végén, de azt már nem vártam meg, mert végigszenvedtem az egyik új helyszínt, borzasztó unalmas volt és repetitív, semmi értelme nem volt szinte, szóval csak gondoltam, hogy akkor a másik sem lesz értelmes. Lehet, hogy az lett volna, ki tudja. Mindenesetre maradnék az SNES-verziónál, a hangulata jobb volt.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.07.10. 23:25:13

ja, csak a DS-emen akarok játszani vele, és az azok fényében, amiket bakaohki írt a DS-es SNES emulációról, nem annyira jó ötlet :( úgyhogy ha a játék nagyjából ugyanaz, akkor a GBA-sat fogom végigtolni. (Megvettem a cartridge-ot még ezer éve használtan oooocccssóóón, de eddig csak porosodott, mert rögtön akkor jelentették be utána hogy lesz DS remake - ez az én szerencsém -, és gondoltam h akkor inkább megvárom mert tuti szebbésjobb lesz, de most meg rájöttem h ez inkább fordítva fog elsülni. Nyüff!)

Rod 2008.07.11. 00:05:15

Bocs, hogy ismételten nem témába vágó a dolog, de 35 mp "THE CONDUIT" !!! wii.ign.com/dor/objects/14248157/the-conduit/videos/raptorignne.html
Ki lehet hozni a Wii-ből is csodákat!

(Óvatos célzásképpen: nem csinálnátok egy hírbeküldős állandó postot, hogy ne szemeteljek? :) )

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.07.11. 07:10:24

Rod: ld. vendégblogger-entry. Írj a gemeskutblog KUKAC gmail PONT com címre.

Rod 2008.07.11. 08:12:45

Ja, hogy az való erre? Ezentúl azt használom, bocs! :)
süti beállítások módosítása