Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

WiiWare előzetes 6: Európa visszavár

2008.05.07. 00:10 - prezzey

Címkék: aranyos nintendo wii lövöldözős logikai platform wiiware építő

Még mindig nincsen hivatalos lista az amerikai és európai WiiWare címekről, de már elég sok információ kiszivárgott a fejlesztőktől. Lássuk, mire számíthatnak a magyar Wii-tulajdonosok május 20-án!

WiiWare összeállításunk előző részei:


1: Bevezetés a WiiWare világába Marióval és pokémonokkal
2: Meleg emósrácok és trutymóból hídépítés - független fejlesztők játékai
3: Cirkusz és kenyér - japán induló címek 1.
4: Bosszúálló szótagírás - japán induló címek 2.
5: A japán indulás tapasztalatai

Először csak gyorsan felsorolnám azokat a japán játékokat, amik a mi régiónkban is letölthetőek lesznek, és már írtunk róluk. Még semmi sem 100%, de állítólag a következőket mi is megkapjuk induláskor:

* Critter Round-up (= Saku Saku Animal Panic)
* Everyone's Pokémon Ranch
* Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King
* Star Soldier R

És most lássuk az újdonságokat... az első részben négyet (igazából négy és felet) mutatunk be, a maradék néhány terveink szerint még a héten következik. Lövöldözés és kicsi kacsák a tovább után!

Protöthea (Ubisoft, 1000 Wii pont)

A magyar ékezet ne vezessen félre senkit, ez egy argentin PC-s játék Wii konverziója. (Lásd még: heavy metal umlaut.) Halvány elképzelésem sincsen, mit láthatott az Ubisoft ebben a címben, ugyanis a videó rém unalmas: a felülnézetes repülős-lövöldözős játékokat elsősorban a sebesség élteti, és az a Protötheából hiányzik. Mi ugyanebben a műfajban inkább a Star Soldier R-t ajánlanánk, habár annak is megvannak a maga problémái, mint arról a japán premier kapcsán írtunk.

Ha valaki nagyon kíváncsi, itt elolvashatja, milyen újdonságokat tartalmaz a játék, például: a nunchuckkal lehet irányítani a hajót! (Hú!) A távirányítóval lehet lőni! (Wow!) 3D grafika! (Anyám!) 3 új küldetés! (IGEN, AKAROM!) Ugye ti is egészen izgatottak vagytok? Na jó, kikapcsolom a szarkazmus-modulomat... teljesen komolyan: ha valaki ennyire nem tudja elkölteni azt az 1000 Wii pontot, adja inkább nekünk; igen meglepődnénk, ha ez a játék nem a süllyesztőben végezné. Az Ubisoft már sokszor megmutatta, hogy a Wii fejlesztést könnyű és gyors pénzkereseti lehetőségen túl másnak nem nagyon gondolja, a pocsék Wii játékaik miatt egyszer már elnézést is kértek (német link), de úgy néz ki, azóta se tanultak a dologból.




Gyrostarr
(High Voltage, 700 Wii pont)

A Star Soldier R egyszerű, a Protöthea lassú, de ez, ez talán beüt. A Gyrostarr is a shoot-em-up műfajban indul (magyar neve: ticsung-ticsung), de vetélytársaival szemben csak 700 pontba fog kerülni, és többjátékos módok is lesznek benne.

Engem kicsit a Sky Roadsra emlékeztet, csak itt kevesebbet kell ugrálni, de ugyanúgy az űrben elsuhanó versenypálya-szerűségen manőverezhetjük végig a járművűnket. A három űrhajós-lövöldözősből talán ez tűnik a legjobbnak, de egyik sem mozgat meg annyira, hogy rögtön az induláskor megvegyem, annak ellenére, hogy hatalmas Tyrian fan vagyok. (Vagy talán épp azért?)



Toki Tori
(Two Tribes, 500 Wii pont)

A Toki Tori eredetileg Game Boy Colorra jelent meg, de a konzol életciklusának igencsak a vége felé, úgyhogy nem is lett nagy siker, annak ellenére, hogy több szakmai díjat is begyűjtött. Én sem játszottam vele, ha valaki netán igen, ne fogja vissza magát, ossza meg velünk az élményeit!

Mindenesetre a Wii feldolgozás előzetese egy aranyos mászkálós jellegű logikai játékot mutat, szerencsére ellenálltak a fejlesztők a kísértésnek és nem erőltették bele a 3D-t a játékmenetbe. Aranyos, nyugis, jól összerakott kis programnak tűnik. Ha sok pálya lesz, 500 pontért igencsak megérheti megvenni! És Toki Tori még Dizzyre is hasonlít.



World of Goo (2D Boy, 1000 Wii pont)

Igen, tudom, már írtunk róla sok szépet és jót, de mostanra egyrészt kiderült a pontértéke (lehetne kevesebb, de ezért a játékért valószínűleg megéri), másrészt van egy kupac új videó, amit mindenképp érdemes lehet áttanulmányozni. Most nem is ragoznám tovább, olvassátok el az előző cikkünket, illetve nézzétek meg az új videókat (kösz, Rodney)!

LostWinds
(Frontier Developments, 1000 Wii pont)

Az Elite legendás fejlesztőjének, David Brabennek a fejlesztőcsapata áll a LostWinds mögött, és habár nekik ez a játék feltételezhetően csak apróság, azért nem tűnik úgy, hogy ne próbálták volna meg itt is a maximumot nyújtani. A LostWinds jelentem, jobban néz ki, mint számos dobozos Wii játék.

Szintén a mászkálós-logikai műfaj egyik képviselőjéről van szó, ezúttal 3D-ben (habár alapvetően oldalnézetbeli pályákon), de a Wii korlátai ellenére beigazolódni látszik a mondás, hogy a mai hardvereken csak az a játék csúnya, aminek bénák a fejlesztői. Itt az az újdonság, hogy míg a nunchuckkal irányítjuk a főhősünket (ha jól látom, persze ez az, ami nem látszik egy videón), közben a távirányítóval a képernyőre 'rajzolva' szellőfuvallatok keletkeznek, amelyek pehelykönnyű hősünket átsegítik az akadályokon. Habár itt is minden nagyon nyugis és kellemes, lágy zene szól, stb., mégis az az érzésem, hogy a későbbi szinteken vért fogunk izzadni.

Kattintsatok a videóra, legközelebb pedig várépítéssel, evőbajnoksággal és kalandjátékokkal folytatjuk!!

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr11457542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rod 2008.05.07. 10:18:28

Amikor megnéztem a Protöthea videót, ugyanez jutott eszembe: ez minek? Mi a létjogosultsága? Hol maradt a játékélmény? :/ Akkor már tényleg inkább a Gyrostarr, ami High Voltage Software termék, akik ugyebár nagyon azon vannak, hogy a max. teljesítményt kisajtolják a Wii-ből. (Ha már linkeltem régebben, akkor bocsi --- www.youtube.com/watch?v=8aW9BpamQSA )

World of Goo = must-have; utána Lost Winds, a Toki Tori pedig nagyon vicces és aranyos játéknak tűnik, nem is drága, simán számíthat jó eladásokra (nekem is tervben van).

"...de a Wii korlátai ellenére beigazolódni látszik a mondás, hogy a mai hardvereken csak az a játék csúnya, aminek bénák a fejlesztői." - és ez még mindig SAJNOS mennyire igaz :|

Fandi 2008.05.20. 17:24:24

Sziasztok,

Mennyibe kerül most 2000 Wii Point?

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.05.20. 20:36:00

20€, forintban attól függ, hogy váltja a bankod és mennyit számít fel a transzferért. Vagy feltöltőkártyát szeretnél venni? Bankkártyával _jóval_ olcsóbb, meg most alacsonyan van az euró amúgy is.

Feltöltőkártya: 6900 Ft a Gameparkban
Online vásárlás bankkártyával: ~5000 Ft

Fandi 2008.05.21. 14:27:54

Ahh, köszöntem. Akkor azt hiszem Final Fantasy és Lost Winds lesz belőle. :)

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.05.21. 18:17:30

Én most töltöm a Toki Torit és a LostWindset; vasárnap-hétfő környékén lesz róluk cikk, előbb nem, mert nem leszek gépközelben.
süti beállítások módosítása