Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

WiiWare előzetes 3. - Cirkusz és kenyér

2008.03.16. 19:52 - prezzey

Címkék: hírek nintendo wii lövöldözős logikai jönjönjön wiiware kártyajáték

Meglehetősen lassan indul a WiiWare: a márciusi dátum először úgy módosult, hogy csak Japánra érvényes, majd március elejéről a végére, 25-ére került át a japán indulás is. Ez a nap viszont már nincsen olyan messze, sőt a Nintendo honlapjára a minap felkerült az induló címek listája. Ezek közül többről már írtunk, most a kimaradtak közül fog szó esni háromról, a maradék három pedig legközelebb következik.


A teljes lista, Wii pontokkal:

Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as King - 1500 pont - itt írtunk róla
Dr Mario & Saikin Bokumetsu - 1000 pont - itt írtunk róla
Pokémon Ranch Channel - 1000 pont - itt írtunk róla
Lonpos - 1000 pont
Kotoba no Puzzle Mojipittan - 1000 pont
Saku Saku Animal Panic - 1000 pont - ebben a részben
Star Soldier R - 800 pont - ebben a részben
Okiraku Ping Pong - 500 pont
Angels Solitaire - 500 pont - ebben a részben


Star Soldier R

Itt a blogon többen hiányolták már a felülnézetes űrhajós-lövöldözős játékokat; valóban, a műfaj már egy ideje vegetál, és a dolgok jelenlegi állása szerint még a Nintendo DS-es Raid Over the River (amiről itt írtunk) sem fog egyhamar megjelenni. A Hudson Soft fejlesztette Star Soldier R egy sorozat szám szerint tizenkettedik része, anno még NES-en kezdtek szálldosni a kis űrhajók, sőt több rész a Virtual Console-on is letölthető: a Super Star Soldier, a Blazing Lazers és a Soldier Blade. (A Final Soldier pedig állítólag hamarosan várható.)

A hivatalos japán előzetes alapján Tyrian-szintű bonyolultságra ne számítsunk, de a nagynevű stúdió (tudtátok, hogy a Hudson Soft nevéhez fűződik a Bomberman is?) valószínűleg nem ad ki félkész terméket a kezei közül; a Star Soldier R egyszerű, de jól összerakott játéknak ígérkezik, némi retró ízzel. 800 pont reális, de akkor miért 1000 a Pokémon Ranch Channel?





Saku Saku Animal Panic

Ezt a meghatározhatatlan jellegű valamit a Konami fejlesztette. Videó nincs róla sehol, legalábbis én nem találtam, még a WiiWare TV-előzetesekben sincsen belőle semmi. Akár négyen is játszható akció-logikai játék, egy farmon kell kerítéseket építenünk, hogy ne egyék meg egymást az állatok; ez eddig még jól hangzik, de az gyanús, hogy a Nintendo nem reklámozza halálra a programot (és akkor még finom voltam és nőies). Mindenesetre a hivatalos honlap szerint van benne kooperatív és egymás elleni multiplayer is, valamint minijátékok, de ez utóbbi elég valószínűtlenül hangzik - egy ilyen kicsi játékban még minijátékok is?

(Amúgy mindenki figyelmébe ajánlom, hogy a Google Translate már egész használhatóan fordít japánról.)

Angels Solitaire / Tenshi no Solitaire

A kihagyhatatlan ziccer. Pasziánsz! Nyilván nem a Gémeskút olvasói ennek a játéknak a célközönsége, de biztos, hogy a Nintendo rengeteget el fog adni belőle. (Az Aknakereső jogai vajon a Microsoftnál vannak?) A G-Mode eredetileg mobiltelefonokra fejlesztette, de azóta sikerült a grafikát meglehetősen feljavítani - aranyos cel-shadelt anime kisördögök illetve kisangyalok ugrabugrálnak a játéktér körül, és így tovább. A mellékelt videó egy általános WiiWare összeállítás (érdemes lehet végignézni), 1:43-tól van benne a pasziánsz, de mi inkább a többit ajánljuk.
   



Összefoglalásul:

Az már talán ennyiből is látszik, hogy a Nintendo stratégiájának megfelelően ezúttal is elsősorban egészen apró, nem a hardcore játékosokra, hanem a lehető legszélesebb rétegekre beirányzott címeket favorizál - a külső fejlesztők, akik lendületből rávetették magukat a WiiWare-re, viszont helyenként egészen rétegműfajokat képviselnek. Nyilván szándékos, hogy nem őket válogatták be a WiiWare premierjéhez, de azért kicsit bosszantó - habár a hardcore játékosoknak ott a WiiWare-es Final Fantasy.

Európában és Amerikában várhatóan más induló címek lesznek, az amerikaiak között például ott a Frontier Developments (igen, az a Frontier!) készítette LostWinds, amiről majd később; a Telltale, az új Sam & Max sorozat fejlesztői pedig exkluzív epizodikus kalandjátékkal készülnek. Ezekhez igazából több reményt is fűzünk, de nyilván Japánban már kis túlzással a teljes lakosság rendelkezik háztartásonként legalább egy Wiivel, és az ő igényeiket próbálják kielégíteni. Pasziánszt és kenyeret a népnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr24383489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása