Gémeskút

Konzolos és PC-s játékkritikák mindenkinek.

Friss topikok

Címkék

2d (2) 4x (2) 5000ft (5) addiktív (5) aerobic (3) akció (17) alex st john (2) amiga (4) apple (3) apróság (4) aranyos (2) arcade (2) atari (2) átverés (2) autó (4) bevásárlás (2) bevezető (2) bitpop (2) borzalmas (11) botrány (2) c64 (3) castlevania (3) civilization (4) családi (3) cyberpunk (2) c 64 (3) ddr (2) dragon ball (2) ds (46) dsi (2) e3 (2) elite (2) elmegy (9) emuláció (5) emulátor (2) építő (4) erőszak (2) évjátékai (3) final fantasy (7) fitness (2) flipper (2) fps (2) gamecube (2) gépház (20) hack (5) hardver (13) háttér (2) hellókarácsony (24) hírek (22) homebrew (7) horror (3) ingyen (17) interjú (3) játékipar (2) játékterem (2) játéktermi (2) (13) jóga (3) jönjönjön (13) jrpg (8) kaland (12) kártyajáték (2) képregény (2) kereső (2) keresőkifejezések (6) kiegészítő (5) kilencvenes évek (2) kódok (2) könyv (4) korhatár (2) korhatárbesorolás (2) körökre osztott (8) legrosszabb (3) letöltés (2) linux (7) logikai (16) lövöldözős (16) mac (4) magyar (2) mario (15) mass effect (7) mászkálós (2) microsoft (5) minijáték (6) mmo (2) mmorpg (4) mozgás (5) multiplatform (3) multiplayer (3) nagyon jó (19) neogeo (2) nes (2) nintendo (74) nyugdíjas (2) olcsó (3) online (2) pc (47) platform (12) playstation (5) pokémon (4) portré (2) ps2 (4) ps3 (8) psp (5) remake (2) remek (2) retró (7) retro (10) riport (2) roguelike (3) rossz (4) rpg (25) rts (2) sandbox (4) scifi (2) sega (4) shovelware (4) slashdot (2) snes (3) sonic (2) sony (4) sport (10) square (5) star wars (4) stratégia (11) szex (3) szimulátor (5) taktika (6) tánc (3) táncszőnyeg (3) tie in (2) tim sweeney (3) torna (3) tudomány (2) tv (3) ubisoft (3) ügyességi (11) űrhajós (5) városépítő (2) vásárlás (2) vendég (3) verekedős (2) vicces (15) videó (13) virtual console (5) web (2) wii (61) wiimote (3) wiiware (10) wii balance board (4) wii fit (6) xbla (4) xbox (5) xbox360 (23) youtube (2) zene (8) zseniális (25) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Média Center a nappaliban

2008.03.10. 15:35 - Dewla

Címkék: tv

Sziasztok! Dewla vagyok, nemrégiben csatlakoztam a Gémeskút stábhoz. Koromat meghazudtolva lelkes játékos vagyok, nemrégiben adtam fel a PC-t, mint játékplatformot és váltottam Mac-re. Cserébe viszont, a PS3-at leszámítva valamennyi otthoni és hordozható konzollal rendelkezem, ami azt eredményezni, hogy folyamatosan 5 dologgal játszanék egyszerre legszívesebben, de egyre is alig van időm. Első itteni irásom a nappaliban található média center témakörét igyekszik összefoglalni. Az írás korábban a saját blogomban is megjelent. A továbbiakban remélem sikerül színvonalas játéktesztekkel is jelentkeznem.
 
A probléma a következő: Adott egy modern HD-s megjelenítő (min. 720p-s, de ha 1080p-s van akkor még nehezebb a helyzet). Ezen megjelenítő tulajdonosa szeretné élvezni a nagyfelbontás nyújtotta előnyöket. Jelenleg Magyarországon nagyfelbontású képforrást két forrásból lehet beszerezni. Az egyik, hogy veszünk Blu-Ray vagy HD-DVD filmeket. Itt a választék korlátozott, a filmek ára is elég magas, valamint a lejátszót is meg kell venni, ami szintén nem olcsó, bár ebben a kategóriában a PS3 verhetetlen vétel. A másik lehetőség a netről letöltött HD-s filmek, sorozatok. Ezek kis utánajárással beszerezhetőek, letölthetőek a netről. Viszont ami az igazi problémát jelenti az nem más, mint az a tény hogy a letöltött HD-s tartalmak általában tömörítve vannak. Ahhoz hogy ezeket a nagyfelbontású tömörített videókat megtekintsük komoly számítási teljesítményre van szükség, valamint sokat is foglalnak (egy 1080p-s film kb. 10 Gigabyte) A probléma tehát ott éleződik ki, hogy hogyan kerül ez a komoly számítási és tárolási teljesítmény a nappliban található tv-nk közelébe. A dolog azért is aktuális, mert több ismerősöm is szembesül ezzel a problémával, és nemsokára nekem is megnyugtató megoldást kell majd találnom. Részletek a tovább után.


A legkézenfekvőbb megoldás, hogy építünk egy un. HTPC-t, azaz Home Theather PC-t, ami egy kicsi csendes és dizájnos házban helyezkedik el, belül pedig olyan mint egy mai modern pc, sok ram-al és erős Core2Duo procival, valami jobbfajta videó kártyával. Mi ezzel a megoldással a baj? Először is drága. Nem kicsit, nagyon. Persze meg lehet olcsón is úszni, ha nem akarjuk desing-os házba rakni, és nem akarjuk, hogy halk legyen. Elég legyen annyi az árakról, hogy egy nívósabb alumínium HTPC ház+egy venti nélküli táp már bőven 100.000 fölött van, és még a gépet meg se vettük, durva becslésem az, hogy oprendszerestül 300.000 körül állna meg. További hátrány ami egyben előny is az a Windows. Én biztosan nem szeretném, ha a nappali digitális szórakoztatóközpontomon Win futna, mert otromba, mert megbízhatatlan, mert nem jó használni, mert tákolni kell rá mindent. Az előny persze az, hogy minden codec, minden lejátszó program elérhető rajta, biztos nem szembesülünk olyannal, hogy valamit nem tudunk lejátszani. További előny, hogy miután a gépet mi rakjuk össze, bármikor bővíthetjük és testre szabhatjuk.

A következő lehetséges megoldás egy Mac Mini vásárlása. A Mac Mini szép, a Mac Mini jó, csendes, és nem drága, kevesebből kijönne, mint a fenti HTPC, és még legális oprendszer is van rajta. OS X-el jön ami remek dolog, a Frontrow-t használni élmény, ha mondjuk van másik Mac otthon akkor meg lehet osztani az iTunes library-t, meg az iPhoto Library-t. Igazi élményszerű digitális központtá tud válni, haverok átjönnek, két kattintással olyan slideshow van a nyaralási fotókról, hogy értelmét vesztik a papír alapú képek örökre. Mi a hátrány? Hát a fent említett processzor erő. A Mac Mini a 720p-s anyagokkal még elboldogul, de az 1080p-s filmeknél már megadja magát. Egyszerűen kevés hozzá elsősorban az integrált videó kártya. Sokak szerint nincsen igazán különbség az 1080p és a 720p-s filmek között, különös tekintettel a tömörített filmekre, de azért mégis több mint dupla annyi pixelből áll az 1080p-s kép (921.600 vs. 2.052.000). Tény viszont, hogy 130 centi képátló alatt a különbséget nem igazán lehet észrevenni, és azért még elég kevés embernek van 1080p-s projektorja, vagy 50''-nél nagyobb full hd-s tv-je. Szóval a Mac Mini jó megoldás azoknak, akiknek nincs túl nagy full hd-s tv-je, és filmnézésen kívül időnként másra is (pl. netezésre, zenehallgatásra, fotók tárolására és megtekintésére) is használni kívánják az eszközt. Alternatívaként merül még fel az Apple TV amihez most már számos törés érhető el a neten, és alkalmassá tehető mindenféle dolog lejátszására, de ehhez hekkelni kell, és azért egy Mac Mini-hez képest sokkal korlátozottabb a tudása, persze az ára is kedvezőbb.

A harmadik opció egy hardveres média lejátszó vásárlása. Ez egy olyan eszköz ami egy kis doboz a tv alatt és azt tudja, hogy viszi a különböző média formátumokat, de semmi többet. Számos változat van (egy típus általában ezen attribútumok valamelyik keverékét tudja pl. HDD/LAN), van amelyikben van dvd olvasó, van amelyikben van merevlemez, van wifi-s is, és van amelyiket kábelen lehet rákötni a helyi hálózatra (LAN). Több féle megközelítés létezik. A wifi-s és a lan-os eszközök arra szolgálnak hogy a hálózat egy másik pontján (pl. egy NAS-on vagy egy szerveren, vagy akár egy számítógép megosztott merevlemeze) található média tartalmat, filmet, zenét, képet, a hálózaton keresztül játszák le (stream-elik). Ez azért fontos, mert nagyobb lakásokban felmerül az igény, hogy legyen egy központi tárhely un. media storage, amely a lakás minden helységéből elérhető, és a rajta lévő filmeket zenéket lejátszhatjuk a hálóban, a nappaliban, vagy éppen a wc-n ölünkben a notebook-kal. A merevlemezes egységeket pedig akkor érdemes használni, ha nincs ilyen központi tároló, és akkor az egység saját merevlemezére lehet felmásolni mindent. Akit ilyenek érdekelnek az keresse fel a media.lejatszo.hu oldalt, itt elég nagy választék van, lehet válogatni kinek mire van szüksége. Az ilyen célhardvereknek is van számos hátránya. Egyrészt azok amelyekben elég erő lakozik a 1080p-s filmek megjelenítésére azok elég drágák. A képen látható egység ma szerintem a legjobb vétel, ára 60.000 Ft merevlemez nélkül, amire azért általában szükség van, így 80-90.000 között is lehet a vége. Ezért a pénzért cserébe viszont 1080p-s felbontásig visz minden ma ismert formátumot. A másik hátrány, hogy ezek mögött az eszközök mögött nincs mondjuk egy Apple vagy Microsoft szintű cég, hanem kisebb cégek fejlesztik/gyártják őket, és emiatt a jövőbeni támogatás és firmware frissítés teljesen bizonytalan. Miután a filmek lejátszásához szükséges kodekeket időnként kell frissíteni, ha a lejátszónkat gyártó cég eltűnik a sűlyesztőben akkor idővel probléma lehet, hogy nem játsza le az új filmeket az egység és frissítés sem érhető már el hozzá. Hátrány még, hogy ezekenek a lejátszóknak a felhasználói felületét nem lehet pl. egy Frontrow-hoz hasonlítani. Általában nagyon egyszerű és picit csúnyácska a menürendszer, ne is álmondjuk a Mac-es diavetítésről. Célhardverekről van szó, amik teszik a dolgukat, de nem nyújtanak érdemi felhasználói élményt, vagy extra szolgáltatást. Ha ráklikkelünk egy file-re azt megnyitja. Ennyi. Jó megoldás lehet azoknak akinek ez elég és csak egy lejátszóra vágynak ami nem túl bonyolult és működik.

Szót kell még ejtenem az általam is sokáig használt média centerről, ami pedig nem más, mint az XBOX. Nem a 360-as, hanem a régi. Az első XBOX szoftverének meghekkelése olyan szintre jutott, hogy lehetőség volt a gyári kezelőfelület (Dashboard) teljes lecserélésre. Lelkes programozók megalkották az Xbox Media Center (XBMC) alkalmazást, ami egy ilyen alternatív dashboard. Egy XBMC-t futtató Xbox a benne lévő merevlemezről, vagy hálózatról, vagy DVD-ről, gyakorlatilag bármilyen média file-t lejátszik/megjelenít. Lehet vele webet böngészni, internetes rádiókat hallgatni, xboxos játékokkal játszani, emulátorokat futtatni, youtube-ot nézni, mutatja a várható időjárást, meg azt hogy éppen hány fok van kint. A fotókat is nagyon szépen kezeli, és a diavetítés is igen pofás. Olyan finomságokat is be lehet állítani, hogy ha elindul a film lejátszás, akkor kapcsolja ki a box ledjét. A kezelőfelület igen kultúrált, akinek van XBOX-hoz komponens kábele, annak 1080i-ig HD-ben pompázik. Neteről mindeféle skinekkel tehető az élmény még szebbé.  Az előnye, hogy akinek mér eleve van régi boxa otthon, az fel tudja használni valamire, én pl. már kb. 1 éve nem töltöttem be játékot a régi boxon, de mint média center nap mint nap használtam. Most került be a szekrénybe, mert most az iMac van a tv-re dugva, de még mindig vannak vele terveim, valószínűleg ő fog majd a hálószobában, mint második média lejátszó működni. Ahol a boxnak vége van, mint a botnak az persze a HD-s tartalmak. 700 Mhz-es procija nyilván nem tud lépést tartani a mondern technikával. Az UI tök jól megy és jól is néz ki HD-ben, a fotók megjelenítése is igen szép, de a HD-s videók esetében a gyorsabb jeleneteknél már 720p-n is akadozik. Akinek tehát van boxa, vagy még inkább a sima 350 megás verzióban nézi a sorozatokat annak nagyon elgondolkodtató lehet, mert egy régi boxot ma már 30 ezer forint környékén is lehet vadászni.

Mi a konklúzió? Az, hogy mindenkinek nagyon alaposan végig kell gondolni, hogy pontosan mire van igénye/anyagi lehetősége. Akinek nincs semmilyen HD-s tv-je, annak lehet elég egy 10.000 Ft-os divx-et is tudó asztali DVD lejátszó. Akinek már HD-s tv-je van, annak azt kell megnéznie, hogy van e lehetősége rádugni valahogy a tv-t és az erősítőt közvetlenül a számítógépre, mert akkor nincs szükség külön egységre. Ha nincs, akkor felmerül a kérdés, hogy a lejátszó a számítógépről játsza le a file-okat, vagy saját merevlemezéről? Lehet érdemes egy NAS (hálózati meghajtó) vásárlásán elgondolkodni. Ha van régi Xbox akkor azt is fel lehet használni. Ha olyan szerencsések vagyunk hogy egy bazi nagy full hd-s tv-nk vagy projektorunk van és ezt szeretnék kihasználni, akkor kezdődnek az igazi bajok, bár számos lehetőség van, én nem tudok olyanról ami mentes lenne minden kompromisszumtól. Számomra talán az lenne ilyen, ha vennénk a tv mellég egy Macbook Pro-t, ami mindent visz, és bírja a 1080p-t. Egyetlen hátránya, hogy közel fél milliónál kezdődik. Akinek amúgy nincs szüksége laptopra annak ez is nyilván kompromisszum. De akinek meg van, annak meg macerás lehet mindig odavinni a MBP-t a tv alá rádugni a kábeleket, stb.


Tökéletes megoldás lehetne egy PS3. Izmos hardver, 1080p, beépített Blu-Ray lejátszó, bika játékkonzol. Szerintem eddig kizárólag játékra nem igazán érte meg PS3-at venni. Gyakorlatilag 0 érdemi exkluzív cím jelent meg eddig és drágább volt a konkurensnél. De ha már a játék mellet felmerül az igény a 1080p-s filmek megtekintésére, akkor hirtelen a PS3 bomba vétellé lép elő a többi asztali HD-DVD vagy Blu-Ray lejátszóval szemben. Most már az sem igazán kockázat, hogy "de mi van ha a HD-DVD terjed el", hiszen eldőlni látszik a formátum háború a Blu-Ray javára. Tehát 100K HUF környékén kapunk egy Blu-Ray lejátszót, egy next-gen játékkonzolt és egy média centert. Van Wifi, kártyaolvasó, merevlemez. Egész jól néz ki, halk. Miért nem tökéletes megoldás? Azért, mert bár képeket lehet rajta nézni, és mp3-at is játszik, a netről szedett tartalmakat (divx, xvid, mkv) nem tudja lejátszani. Innentől pl. számomra mint elsődleges média center teljességgel kiesik. Az első funkció amit várok egy lejátszótól hogy vigye a divx-et, xvid-et, mkv-t 720p-ig legalább. Ez a minimum. És ezt a PS3 nem tudja. Vannak már rá ilyen-olyan megoldások de igazi XMBC szerű mindentvivő jól működő HD-t is lejátszó dolog még nincs.

 Számomra tökéletes megoldás egyenlőre nem létezik. Talán egy új és izmos Mac Mini lenne az ideális de ilyen nem létezik egyenlőre. Nemsokára döntenem kell (4-5 hónap). Ma egy Mac Mini-t vennék és egy NAS-t. Ezzel persze feladom a 1080p-t, de nyerek egy Mac-et. A 1080p-re meg majd később egy PS3. Ha kijön rá végre a MGS4, meg a Final Fantasy XIII, meg a God of War 3, kizárt ugyanis, hogy ezeket a játékokat kihagyjam. Lehet addigra egy Blu-Ray író is megfizethető lesz...

A bejegyzés trackback címe:

https://gemeskut.blog.hu/api/trackback/id/tr76374400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alma 2008.03.10. 17:09:21

Szia!
Az olvasók névben is, üdv!
Én úgy vélem, hogy picit túl van ez a HDTV dolog lihegve. Egyszerűen még nem jött el az idő, hogy ilyen cuccost vegyek.
- nincs magyar HD adás
- nincs tartalom se, se HD, se semmilyen (mármint a TV csatornák kínálatát nézve)
- magyar, minőségi tartalom megjelenésének esélye közelít a 0%-hoz, főleg a régi és a nem túl régi klasszikusok
- ami igazán érdekel új film, azt megnézzük moziban
- StarTreket DivX-ben újraírható DVD-n viszi a Yamada 6700 lejátszó, felirattal, tökéletesen
- Ugyanez a Csengetett Mylord-ra is igaz.
- Wii-nek mindgy
- A DVD minőség is bőven megfelelő és szórakoztató tud lenni. Nem a képminőség, hanem a film minősége a fontos. Pl eredeti Csortos féle Hyppolit-ot akárhányszor meg tudnám nézni.

Más lenne a helyzet, ha lenne egy XBOX360 vagy egy PS3 a háztartásban. De elnézve az eddig még végig nem játszott kötelező GameCube játékok listáját, erre kevés az esély.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.03.10. 18:27:53

Most árazták le az Xbox360-at! Mindjárt kiteszem a linkblogba is.

Amúgy hamarosan indul több magyar adón is a HD adás, engem főleg a sportközvetítések érdekelnek HD-ben.

Rod 2008.03.10. 22:28:12

Alma! Csatlakozom: engem sem motivál még a HD-mizéria. A Wii miatt felesleges, nekem nagyon tetszik a 72-es flat 4:3-mas CRT-n is, valamint szerintem is teljesen elég a DVD nyújtotta képi világ.

nincsharag 2008.03.11. 08:00:35

A formátumháborúnak vége, a blu-ray nyert (hivatalosan is). A HD nekem is felesleges még, sima TV, Wii és DVD 8) .

deadcabbit 2008.03.11. 08:02:41

Jaja, egyelőre engem is totálisan hidegen hagy a téma, a formátum-háború meg amúgyis elbizonytalanít.

Ha vennék, akkor valószínűleg valami játékkonzollal egybekötöttet, de csak ha van már homebrew támogatás (divx és pingvin ugye) - persze akkor is olyan 100k a gép, nagyobb moncsi dettó, ez több mint fél év gyűjtögetés...

Dewla · http://konnektor.org 2008.03.11. 10:04:54

Azért azt kell mondjam, hogy egy jó 80 cm-nél nagyobb HD-s tv-n játszani azért egészen más élmény. Én is sokat tolom a Wii-t, és a játékélmény és a kreativitás valóban kárpótol a grafikai gyengeségért, de azért mondjuk amikor berakom mondjuk a Call of Duty 4-et X360-on, azért az egész más világ látványilag. Ezen kívül azért ma már az internet segítségével elég sok HD-s tartalomhoz lehet hozzáférni. Ma már azért a HD-s tv-k ára nem a szuperluxus kategória (persze még most sem fillérek....). Szóval én igenis látom értelmét a HD-nek. Igaz egy X360+egy normális HDTV együtt már elég komoly beruházás, de cserébe azért kapsz is valamit. Számos ismerősöm van aki inkább ezért vett Wii-t, mert így nem kell TV-t cserélnie. Engem személy szerint 0 szinten motiválna ha az RTL Klub meg a TV2 HD-ben jönne. Az, hogy a Lost-ot HD-ben nézhetem, meg az Assassin's Creed gyönyörű az már inkább.

cousin333 2008.03.12. 20:05:13

"Elég legyen annyi az árakról, hogy egy nívósabb alumínium HTPC ház+egy venti nélküli táp már bőven 100.000 fölött van, és még a gépet meg se vettük, durva becslésem az, hogy oprendszerestül 300.000 körül állna meg."

Azért szerintem almát az almával (nem az Apple-el :) )... Lehet villantani az elegáns aluházzal, de tetszetős (vagy inkább: visszafogott) házat sokkal olcsóbban is lehet kapni. Az sem egészen világos, hogy miért is kell feltétlenül kicsinek lennie? Persze nem kell egy Stacker, de emberi áron kapható (kb. 30 ezer HUF) Pl. Antec Sonata ház táppal együtt. Amit direkt halknak és szépnek terveztek. A többi alkatrészt illetően nem tudom, hogy jön ki a szűk 200 ezer forint (300 - ház)...

Egy jó kis kétmagos AMD proci alaplappal, (leszabályozható) ventivel kijön 30 ezerből. 1GB RAM az

cousin333 2008.03.12. 20:08:32

Nem tudom, hová tűnt az előző hozzászólásom érdemi része... A lényeg az volt, hogy kb. 170 ezerből kihozható egy HTPC, legális oprendszerrel (nem Linux). Körülbelü ennyibe fáj egy Mac Mini is. Csak az sokkal kevesebbet tud

alma 2008.03.12. 21:09:31

Szerintem sokunknak nekem nem ér meg, 170K + a HD TV árát az, hogy nagyobb felbontásban nézhessük azt, amit megnézünk a jelenlegi 55-72 cm-es TV-n, vagy monitoron kisebb felbontásban. Bár állítólag a TV nézéssel töltött idő egyre nő, ez a konzollal + Internettel aktívan foglalkozókra szerintem nem igaz.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.03.13. 00:58:53

cousin333:
nem használtál relációs jeleket (csibecsőrt)? Az azok után következőket hajlamos törölni a bloghu.

Sajnos én az admin felületről sem látom a maradékát, nem tudom visszahozni :(

alma:
de ha valakinek mostanában hal meg a tévéje (pl én :[ ), akkor újnak már szerintem nem érdemes, csak HD-set venni. Nem úgy fog bekövetkezni a HD-re váltás, hogy holnapra mindenki tévét vesz magának, hanem ahogy fokozatosan romlanak el a régi tévék (amik nyilván korlátozott élettartamúak), újnak egyre inkább mindenki HD-kompatibilis dolgokat fog venni, egy idő után meg már nem is lesz kapható más.

Dewla · http://konnektor.org 2008.03.13. 10:28:21

cousin333: Szerintem 170-ből legális oprendszeres gép nem fogja magasan szárnyalni a Mac Mini képességeit, főleg ha Mondjuk vagy WIN MCE, vagy Vista Ultimate-ben gondolkozol, amiben ugye benne van a OS X-es Front Row-nak a megfelelője (csak bénább). Ráadásul azért eléggé más mezőnyben játszik az általd írt kultúrált Antec midi torony egy 17x17 cm-es 5 cm magas picike dobozhoz képest. Szóval almát az almával...Persze nem kell feltétlenül kicsinek lenni, de azért szerintem nem sokan akarnak egy midi tornyot a nappalijukba a falon függő HDTV alá. Ebben a szegmensben igenis számít a design. Egy mutatós házba összerakott PC amit beteszünk a tv alá azért az nem igazi HTPC.

A Mac Mininél az OS X is óriási plussz., a mérete igenis számít egy nappaliban. Én igenis egy maximalista HTPC összeáíltást vettem alapul, rendes, nem "PC szerű" házzal, néma fanless táppal, stb. Szerintem a Mac Minit a kategóriájában nagyon nehéz megszorongatni. Acer is csinál ilyen típusú pc-t mint a mac mini, nem is olcsóbb.

Megint más kérdés, hogy nagyon itt lenne már az ideje egy mac mini frissítésnek.

deadcabbit · http://deadcabbit.blogspot.com/2008/02/70-more-care-from-apple.html 2008.03.13. 23:16:17

@Dewla: Mac mini szvsz nem egy nagy durranás, nálunk van, tesztelünk rajta, fejlesztéshez már fáj (és akkor az nem hd videó). Csak a vicc kedvéért url ahol ár szerint össze van hasonlítva mac mini és hasonszőrű pécé (tőlem:)):
deadcabbit.blogspot.com/2008/02/70-more-care-from-apple.html

hmikey 2008.03.28. 15:59:38

ööö, PS3, felraksz egy linuxot, máris visz mindent mplayerrel, vagy ami épp van. Egyébként jó eséllyel játszik le sok formátumot, divx, xvid, mpeg, stb. Na jó, mkv-t alapból nem tud. És?

Dewla · http://konnektor.org 2008.03.28. 18:45:45

hmikey, igen olvastam most, hogy PS3 már új firmwarrel visz feliratos divx-et is. Amíg legalább a 720p-s mkv-k és xvid-ek lejátszása távirányítóval kultúráltan nem megoldott, addig szerintem a PS3 mint média center nem igazán pálya. Bár nem láttam, de azért szerintem a PS3-on lévő linuxnak a felülete sem épp az optimális egy nappaliban futó média centerhez. Persze van benne fantázia, szerintem még elsősorban média centernek nem az igazi.

laszlo 2008.05.02. 09:20:15

esetleg aki megelégszik a DVD minőséggel, aanak még mindig ott van a 'Neuros osd'
www.neurostechnology.com/
l.